Računalništvo, telefonija
29.06.2011 14:00
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mladenič iz Ljubljane pridržan zaradi goljufije z mobilniki iPhone

Če je nekaj preveč poceni, gre skoraj vedno za goljufijo!
Če je nekaj preveč poceni, gre skoraj vedno za goljufijo!

Applov mobilni telefon iPhone 4 je tako onkraj luže kot pri nas povzročil pravo nakupovalno evforijo in se še vedno prodaja kot za stavo. To seveda s pridom izkoriščajo nepridipravi, in to celo pri nas. Ljubljanski policisti so namreč pred kratkim odvzeli prostost 24-letniku iz okolice Ljubljane, ki je osumljen kaznivih dejanj poneverbe, neupravičene uporabe tujega premoženja ter poslovne goljufije z mobilniki iPhone.

Njivne slovenske potrošnike je 24-letni kriminalec preko podjetja s sedežem na Beblerjevem trgu v Ljubljani napeljeval k nakupu cenovno ugodnejših mobilnikov iPhone 4. Izdelke je bilo mogoče naročiti prek spleta, elektronske pošte in celo telefona. Vsak kupec je po oddanem naročilu prejel predračun s ceno in predvidenim rokom dobave. Nepridipravi priljubljenega mobilnika kakopak ni dobavil.

Ko so kupci od kriminalca zahtevali vrnitev kupnine, je ta ustanovil novo podjetje z drugim nazivom s sedežem v Krškem in poslovalnico v Brnčičevi ulici v Ljubljani. Po neuradnih informacijah naj bi tu šlo za “poslovneža”, ki je nič hudega sluteče Slovence goljufal preko spletne strani mojiphone.si. Mladenič na spletni strani »trži« še tablični računalnik Apple iPad in Samsung Galaxy S2. Ker Slovenci ljubimo sodobno tehnologijo ne preseneča, da je kriminalcu uspelo nabrati kar 150 tisoč evrov protipravnega premoženja. Preiskovalni sodnik je zanj kakopak odredil pripor. Policija vse oškodovance naproša, naj goljufijo prijavijo na policijsko postajo Medvode.


Prijavi napako v članku