Strojna oprema
06.07.2006 08:14
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mixi fototerminali MFT 2


Fototerminali nas bodo po novem spremljali na vsakem koraku.

Podjetje Mixi Foto Video iz Žirov je trgu ponudilo novo generacijo fototerminalov z nazivom Mixi MFT 2. Najnovejša generacija fototerminalov se ponaša z izboljšano funkcionalnostjo, lepšim dizajnom in kakovostnejšimi materiali. Osnovno vodilo pri razvoju je bilo ponuditi trgu konkurenčen fototerminal, ki bo zadostil potrebam po naročanju ali izdelavi fotografij, vse od trgovskih centrov, lokalov, agencij, pa do specializiranih foto trgovin oziroma laboratorijev.

Terminal je zasnovan modularno, tako da se lahko po želji nadgrajuje od osnovne izvedbe za manj zahtevne kupce, do polne različice, ki ponuja vse, kar si želijo še tako zahtevni kupci ali uporabniki. Osnovna različica ponuja le računalnik z zaslonom na dotik in vgrajenimi bralnimi/pisalnimi enotami (te sprejmejo vse pomnilniške medije), preko katerega stranke pošiljajo svoje fotografije v laboratorijsko izdelavo in jih po želji dvignejo tam, kjer so naročilo oddali, ali pa ga prejmejo domov po pošti. Naprednejše različice imajo dodan že termosublimacijski tiskalnik priznanega japonskega proizvajalca Copal, ki zagotavlja tudi takojšnjo izdelavo kakovostnih fotografij z možnostjo dotiska na zadnji strani (razglednice, teksti ipd). V polni različici dobimo tudi kompaktno robustno ohišje, v katerem sta v spodnjem delu nameščena eden ali dva termosublimacijska tiskalnika Copal, za izdelavo fotografij v formatih od 10*15 do 15*23 cm.

Fotografije si lahko po želji tudi shranite na CD ali DVD zgoščenko s pomočjo vgrajenega zapisovalnika. Plačilo takoj natisnjenih fotografij se lahko med drugim izvede tudi z uporabo telefona preko sistema Moneta. Za karseda enostavno naročanje in izdelavo fotografij skrbi preizkušeni MixiLab program. Poleg zgoraj omenjenega omogoča širok izbor velikosti fotografij, vključno s panoramskimi, kvadratnimi … vse do izrezovanja in izbire vrste papirja. V osnovni različici program Mixilab trenutno uporablja več kot 15.000 registriranih uporabnikov, kar je vsekakor zelo vzpodbuden podatek.


Prijavi napako v članku