Telefoni
06.03.2024 06:55

Deli z drugimi:

Share

Minimalni telefon z elektronskim zaslonom in tipkovnico!

Pametni telefon Minimal Phone se osredotoča na osnovno komunikacijo in enostavno uporabo. Ta je že na voljo za nakup preko zagonskega portala IndieGoGo.
Foto: IndieGoGo
Foto: IndieGoGo

Sodobne pametne telefone lahko smatramo kot osebne žepne računalnike z dodanimi funkcijami mobilnega telefona. Mobilni telefoni so namreč postali navadni računalniki, le da so veliko manjši. Pri podjetju Minimal Company pa so ubrali povsem drugačno pot. Ti so namreč pripravili telefon, ki je opremljen z zgolj osnovnimi funkcijami. Poleg tega razpolaga celo z elektronskim zaslonom in fizično tipkovnico.

Pametni telefon Minimal Phone se osredotoča na osnovno komunikacijo in enostavno uporabo. Uporabniki minimalnega telefona bodo nedvomno navdušeni nad enostavnostjo uporabe. Novost namreč nima na voljo zapletenih menijev in aplikacij. Za nameček pa je novost opremljena z 3,5-palčnim oziroma 8,9-centimetrskim elektronskim zaslonom za prikazovanje slik. Gostota prikaza slik znaša 300 točk na palec.

Ker minimalni telefon Minimal Phone razpolaga z elektronskim zaslonom, navdušuje tako na račun teže kot avtonomije delovanja. Novost namreč tehta le nekaj več kot 100 gramov, napolnjena baterija kapacitete 4.000 miliamper ur pa nudi do štiri dni avtonomije delovanja. Poleg tega je tu na voljo še sistem hitrega polnjenja. Povsem izpraznjeno baterijo lahko napolnimo do 80 odstotkov v zgolj 30 minutah, kar je nedvomno prednost.

Pametni telefon Minimal Phone poganja prirejeni mobilni operacijski sistem Android 13. Tu najdemo še mobilni procesor MediaTek MT6769, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in vgrajeni pomnilnik kapacitete 128 gigabajtov. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih toč in spletno kamero ločljivosti osem milijonov točk. Tu je na voljo še bogata paleta povezav, vključno z NFC in GPS.

Zanimivi telefon Minimal Phone je že na voljo za nakup preko zagonskega portala IndieGoGo, in sicer na spletni povezavi https://www.indiegogo.com/projects/the-minimal-phone-first-e-ink-qwerty-phone#/. Novost žal ni poceni. Ta je namreč vrednoten na kar preračunanih 300 evrov. Prvi kupci bodo novost prejeli avgusta.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več