Računalništvo, telefonija
27.10.2012 19:01

Deli z drugimi:

Share

Mikrotik usmerjevalnik, optimiziran za Microsoft storitve v oblaku

Mikrotik usmerjevalnik, optimiziran za Microsoft storitve v oblaku in kombiniran s poskusnim dostopom do Office 365 storitve.
Mikrotik usmerjevalnik, optimiziran za Microsoft storitve v oblaku
Mikrotik usmerjevalnik, optimiziran za Microsoft storitve v oblaku

Podjetje Virtua IT uspešno kombinira svetova strogo komercialnih ponudnikov in tistih, ki svoje izdelke gradijo na odprti kodi. Tako so pred dnevi predstavili nov Mikrotik usmerjevalnik, ki je že sam po sebi kar privlačen. Ima namreč na dotik občutljiv barvni zaslon, ki prikazuje različne parametre delovanja usmerjevalnika. Med temi so najbolj zanimivi prikazi prometov čez posamezne priključke.

Model RB2011UAS-2HnD-IN poleg petih ethernet, petih gigabit ethernet in enega SFP (optičnega) vmesnika, nov izboljšan model vsebuje še microUSB priključek, RJ45 serijski vmesnik, barvni in na dotik občutljiv LCD zaslon za prikaz statistik na posameznih vmesnikih ter integrirano brezžično 802.11n kartico z 1W oddajne moči vključno z antenami, ki podpirajo 2×2 MIMO.

Usmerjevalnik je idealen za poslovne uporabnike, ki uporabljajo optični, FTTH dostop do interneta in želijo imeti zmogljiv usmerjevalnik, brezžično dostopno točko in optični pretvornik združeno v eni sami napravi.

Poseben paket podjetja Virtua IT, poleg usmerjevalnika vsebuje optimizirano konfiguracijo, ki prometu v Microsoftov oblak dodeli večjo prioriteto in je zato delo z oblačnimi stortivami hitrejše. Za naprednejše uporabnike in podjetja prinaša tudi VPN povezavo v Microsoft Azure okolje, tako da lahko podjetja Azure uporabljajo kot da bi bili strežniki v sosednji sobi, torej znotraj LAN okolja.

Usmerjevalnik lahko kupite tukaj.

Kaj je Office 365?
Office 365 v oblaku združuje Microsoft Office 2010 in dokumente v skupni rabi, takojšnje sporočanje, spletne konference in možnosti sistema Exchange Online – vodilne rešitve za poslovno elektronsko pošto s poštnimi nabiralniki velikosti 25 GB in vgrajeno večplastno zaščito pred virusi in neželeno pošto. Poslovna orodja so s storitvijo Office 365 na voljo za predvidljive mesečne stroške brez začetnih naložb v infrastrukturo, podprta pa so z višjo stopnjo varnosti in zajamčeno zanesljivostjo, ki jo pričakujete od vrhunskega ponudnika storitev.

Kaj vključuje Office 365?

Zgodbe iz prakse

Podjetje Bradshaw & Weil (9 uporabnikov) je iskalo rešitev v oblaku, s katero bi razbremenilo interni oddelek za informacijske tehnologije. Zavarovalniška hiša je najprej izbrala rešitev Google Apps Standard Edition, ko pa so se soočili s težavami, povezanimi z zanesljivostjo, uporabo in združljivostjo med e-pošto ter brezžičnimi napravami, so prešli na storitev Business Productivity Online Standard Suite. Zdaj podjetje porabi 50 % manj časa za upravljanje informacijskih tehnologij, trenutno pa vpeljujejo tudi različne možnosti za dokumente, komunikacije in delovne procese.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Digital.si, Mojca Petan s.p.

Rašica 31a, 1315 Velike Lašče, Tel: 070 175 175
Spletna prisotnost podjetja ne glede na panogo lahko močno vpliva na uspeh in razvoj. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da večina strank pred nakupom ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več