Računalništvo, telefonija
10.01.2005 13:08
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Windows AntiSpyware

V okviru svojih stalnih naporov za povečevanje varnosti je Microsoft najavil novi tehnološki rešitvi, ki bosta zagotavljali dodatno zaščito pred škodljivo in vohunsko programsko opremo.

Uporabniki že lahko prenesejo prvo preizkusno različico izdelka Microsoft Windows AntiSpyware, rešitve, ki bo uporabnikom operacijskega sistema Windows pomagala pri zaščiti pred vohunsko in ostalo nezaželeno programsko opremo. Poleg tega bo od 11. januarja dalje na voljo orodje za odstranjevanje škodljive programske opreme, ki s svojimi možnostmi odstranjevanja virusov in črvov dopolnjuje obstoječe rešitve za zaščito. Obe rešitvi gradita na naprednih varnostnih tehnologijah in možnostih zaščite, predstavljenih z drugim servisnim paketom za Windows XP.

Preizkusna različica izdelka Windows AntiSpyware gradi na tehnologiji, ki jo je decembra 2004 Microsoft pridobil s priključitvijo podjetja GIANT Company Software. Uporabnikom omogoča zmanjševanje negativnih učinkov vohunske programske opreme, ki vključujejo počasnejše delovanje osebnega računalnika, nezaželena oglasna okna, spremembe internetne povezave ter zlorabo osebnih informacij. Izdelek je na voljo za operacijski sistem Windows 2000 in novejše različice.

Ključna lastnost rešitev za zaščito pred vohunskimi programi je zmožnost ugotavljanja, kateri programi so nezaželeni, kar še otežuje stalen razvoj novih vohunskih programov. Pri odkrivanju teh programov igra v Windows AntiSpyware ključno vlogo skupnost SpyNet, ki združuje prostovoljce po vsem svetu. Ti stalno odkrivajo nove grožnje in jih sporočajo drugim uporabnikom ter proizvajalcem programske opreme. Vsak uporabnik se lahko prostovoljno vključi v skupnost SpyNet. Preizkusna različica Windows AntiSpyware in podatki o Microsoftovih naporih na tem področju so na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/spyware.


Prijavi napako v članku