Računalništvo, telefonija
07.03.2011 15:33

Deli z drugimi:

Share

Microsoft se želi znebiti brskalnika Internet Explorer 6

Bo Internet Explorerju 6 vendarle odbila zadnja ura?
Bo Internet Explorerju 6 vendarle odbila zadnja ura?

Microsoft je spletni brskalnik Internet Explorer 6 pripravil daljnega leta 2001. Čeprav je ta med nami prisoten že dobrih 10 let in je luknjast kot švicarski sir, ga širom sveta še vedno uporablja 12 odstotkov spletnih deskarjev. Ker najnovejši Microsoftov spletni brskalnik Internet Explorer 8 uporablja le slabih 35 odstotkov uporabnikov svetovnega spleta, se je računalniški gigant odločil, da bo zastareli brskalnik upokojil na silo.

Za ta namen je podjetje Microsoft postavilo namensko spletno stran, ki je dosegljiva na naslovu http://goo.gl/q2TG0. Ta prikazuje delež uporabe spletnega brskalnika Internet Explorer 6 na globalni ravni in uporabnike spodbuja k namestitvi novejše različice brskalnika. Iz podatkov na spletni strani je razvidno, da je Internet Explorer 6 najbolj razširjen na Kitajskem, saj ga tam še vedno uporablja 34,5 odstotkov deskarjev. Deželi zmajev sledita Južna Koreja s 24,8 odstotki in Indija z 12,3 odstotki računalničarjev.

Microsoft je na novi spletni strani objavil celo nasvete za oddelke informatike v podjetjih, kako upravičiti in doseči posodobitev zastarelega spletnega brskalnika. In to še ni vse. Pripravil je celo pasico, ki jo lahko oblikovalci spletnih strani preprosto vgradijo v njihove izdelke. Ta bo vse uporabnike spletnega brskalnika Internet Explorer 6 »opomnila«, da naj razmislijo o nadgradnji zastarelega izdelka. Ali verjamete, da se bo poteza Microsoftu obrestovala? Bo te uporabnike morda prepričal šele prihod najnovejšega brskalnika Internet Explorer 9?


Prijavi napako v članku