Strojna oprema
26.02.2009 14:33
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft pričel s prodajo nove igralske miške


Miš poganja najnovejša BlueTrack
tehnologija.

Že pred časom smo poročali, da je Microsoft napovedal prihod novih brezžičnih računalniških mišk SideWinder X8, namenjenih predvsem zagrizenim igralcem. Sedaj, skoraj pol leta po napovedanem izidu, so se novi glodalci končno znašli na prodajnih policah trgovin. Je bilo vredno čakati ali se je iz tresoče gore rodila zopet le še ena povprečna miš?

Po besedah Microsofta in glede na tehnične specifikacije miši gotovo ne moremo uvrstiti v neko sivo povprečje. Optični senzor, namesto v zadnjem času priljubljene laserske optike, deluje na osnovi modre LED diode. Tehnologijo so v Microsoftu poimenovali BlueTrack in miški omogoča optično ločljivost 4000 dpi, kar je vsaj dvakrat več od večine običajnih brezžičnih mišk, ki se pojavljajo na tržišču. Poleg tega naj bi Microsoftova miška delovala skorajda na vsaki površini, tudi na steklenih, s katerimi imajo optične miške navadno precejšnje težave. Z računalnikom se sporazumeva preko 2,4-GHz brezžične povezave in je sposobna


Miš lahko tudi med delom priklopimo
na napajanje.

neprekinjeno delovati do 30 ur z enim polnjenjem baterije. Za vse tiste, ki se bojite, da bi vam baterije zmanjkalo ravno sredi dela (ali igranja) bo razveseljiv podatek, da lahko miško polnite tudi med samim delovanjem in sicer tako, da jo preprosto priklopite na napajalni kabel. Gumbi? Miš jih ima sedem in seveda je vseh sedem s priloženimi gonilniki možno programirati po lastnih željah ter nastavljati tudi zaporedja ukazov oziroma makre. Kolešček? Ta omogoča nagibanje v levo in desno, kar je še kako uporabno pri brskanju po spletnih straneh, saj se tako po njih lahko hitro pomikamo naprej in nazaj.

Priporočena prodajna cena v ZDA znaša okoli 99 USD, v Evropi pa jo bo moč dobiti za okoli 80 EUR.


Prijavi napako v članku