Računalništvo, telefonija
23.12.2018 13:44

Deli z drugimi:

Share

Microsoft po dolgem času z lastno spletno kamero s podporo za Xbox One

Podjetje Microsoft naj bi imelo velike načrte na področju spletnih kamer.
Podjetje Microsoft naj bi imelo velike načrte na področju spletnih kamer.

Podjetje Microsoft že dalj časa ni ponudilo v prodajo nove spletne kamere, ki bila kos zahtevam sodobnih uporabnikom, to pa se utegne prav kmalu spremeniti. Na spletu so se namreč pojavile govorice, da naj bi računalniški gigant v začetku naslednjega leta ponudil v prodajo kar dve spletni kameri ločljivosti 4K. Vsaj en model pa bo polne podpore za operacijski sistem Windows 10 nudil podporo še za igralno konzolo Xbox One. Čeprav ta ne bo nujno nadomestila že odpisani Kinect, naj bi omogočala prijavo večjega števila uporabnikov, video klice preko programske opreme Skype in druge možnosti, ki so jih uporabniki izgubili z odhodom zastarele periferne enote.

Glede na spletne govorice bo vsaj ena kamera prinesla podporo za napreden Microsoftov sistem prijave Windows Hello. Če se bo to dejansko zgodilo, bo to prvič v zgodovini, da bo podjetje Microsoft ponudilo Windows Halo kot del zunanje periferne enote. Doslej je bilo namreč treba kupiti osebni računalnik Surface, v kolikor smo želeli imeti uraden pristop s strani podjetje Microsoft na področju prepoznave obrazov.

Poznavalci so prepričani, da naj bi podjetje Microsoft novi spletni kameri ponudilo skupaj z računalniškim sistemom Surface Hub 2. Na tem področju trenutno vodi podjetje Logitech, z uvedbo novih naprednih spletnih kamer podjetja Microsoft za spletne kamere in osebne računalnike pa bi se to lahko kaj kmalu spremenilo.


Prijavi napako v članku