Računalništvo, telefonija
12.05.2016 13:57

Deli z drugimi:

Share

Microsoft obljublja najboljša očala za navidezno resničnost!

Očala za navidezno resničnost bodo s pomočjo podjetja Microsoft postala precej boljša!
Očala za navidezno resničnost bodo s pomočjo podjetja Microsoft postala precej boljša!

Ko govorimo o navidezni resničnosti, najpogosteje pomislimo na njeno uporabo pri igranju računalniških iger, gledanju filmov in igranju računalniških iger. Ta pa zadnje čase prodira tudi v številna druga področja, kot je na primer zdravstvo. Ker pa mnogim uporabnikom nošenje očal za navidezno resničnost povzroča slabost, je Microsoftova raziskovalna ekipa (Microsoft Research) sprejela izziv, kako zmanjšati škodljive učinke tovrstnih naprav na ljudi.

Raziskovalci podjetja Microsoft so prepričani, da je ključna težava današnjih očal za navidezno resničnost »ozkoglednost«, saj tovrstna očala ne prikazujejo slike na način, da bi »zapolnila« celoten vidni kot. Inženirji so ob tem prepričani, da so našli odlično rešitev za omenjeno težav, ki tehnološko ni preveč zahtevna. Ti so namreč dodali diode LED za dodatno osvetlitev, in s tem vidno polje iz standardnih 100 do 110 stopinj povečali na kar 170 stopinj.

Microsoft je tehnologijo za izboljšanje kakovosti očal za navidezno resničnost poimenoval SparseLightVR, prvi preizkusi novosti pa so pokazali, da dejansko zmanjšuje slabost pri predvajanju vsebin navidezne resničnosti. Kdaj pa bo novost na voljo za masovno proizvodnjo, trenutno žal še ni znano.


Prijavi napako v članku