Računalništvo, telefonija
23.10.2020 05:45
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na voljo oktobrska posodobitev za Windows 10

Posodobitev October 2020 Update za Windows 10 prinaša številne uporabne novosti.
Posodobitev October 2020 Update za Windows 10 prinaša številne uporabne novosti.

Pri podjetju Microsoft veliko stavijo na oktobrsko posodobitev October 2020 Update operacijskega sistema Windows 10, ki je že na voljo nekaterim uporabnikom. Ostali uporabniki bodo to nadvse uporabno posodobitev prejeli v nekaj tednih.

Oktobrsko posodobitev Windows 10 October 2020 Update lahko namestijo vsi uporabniki operacijskih sistemov Windows 10, ki poganjajo različico 1903 ali novejšo. Ena izmed največjih novosti je nekoliko spremenjen meni Start, s »ploščicami«, obarvanimi z izbrano tematiko ali spremenjenim ozadjem – odvisno od barv preostalega dela namizja. Tistim ki uporabljajo Windows 10 na tabličnih računalnikih, bo v pomoč nova opravilna vrstica za zaslone na dotik, manjše izboljšave pa so vidne v meniju Nastavitve in v predelu, rezerviranem za obvestila.

Poleg operacijskega sistema Windows 10 so programerji podjetja Microsoft nadgradili tudi spletni brskalnik Edge. Nadgradnja prinaša predvsem podporo za preklapljanje aktivnih zavihkov s pritiskom na kombinacijo tipk Alt + Tab. Dodana je bila možnost združevanja zavihkov, pripetih v opravilno vrstico. Med novostmi, ki bi morale poenostaviti uporabo in brskanje, je tudi možnost ustvarjanja zbirk za enostavno organizacijo vsebine s spleta, shranjeno za pozneje.

Nadgradnja operacijskega sistema Windows 10 na različico October 2020 Update je na voljo prek storitve Windows Update. Če je na vašem računalniku še ni, brez panike. Pričakujete jo lahko v prihodnjih tednih.


Prijavi napako v članku