Digitalizacija
13.05.2021 13:19
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft bo podatke hranil in obdeloval v EU

Microsoft je napovedal, da bo za poslovne stranke in stranke iz javnega sektorja v Evropski uniji razširil svoje obstoječe obveze glede hranjenja podatkov in jim omogočili, da v Evropski uniji obdelujejo in hranijo vse svoje podatke. Z drugimi besedami: tem strankam za uporabo Microsoftovih storitev v oblaku ne bo treba seliti svojih podatkov izven EU.

Obveza bo veljala v vseh Microsoftovih jedrnih storitvah v oblaku – Azure, Microsoft 365 in Dynamics 365. Inženirski del načrta, ključen pri tem, da bodo Microsoftove storitve v oblaku tako hranile kot obdelovale vse osebne podatke poslovnih strank in strank iz javnega sektorja v EU, če bodo te to izbrale, se je že začel. Zajeti bodo vsi osebni podatki v diagnostiki, storitvah, in osebni podatki, ki jih Microsoft uporablja za zagotavljanje tehnične podpore. Prav tako bo razširil tehnične kontrolnike, kot je Lockbox, in šifriranje v uporabi strank, na podatke strank v Microsoftovih osnovnih storitvah v oblaku.

Poslovnim strankam in strankam iz javnega sektorja sicer že nudi možnost, da se podatki hranijo v EU, mnoge storitve v oblaku Azure pa je že mogoče nastaviti tako, da se podatki tudi obdelujejo v EU. Dodatno uporablja zmogljivo šifriranje in odporne rešitve za zaklepanje, ki izpolnjujejo veljavne regulatorne smernice.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku