Računalništvo, telefonija
19.07.2011 12:13
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

McAfee enkripcija podatkov

Čemu šifriranje? Zato ker je to enostaven in učinkovit ukrep proti kraji podatkov, tako osebnih kot poslovnih. Zakaj bi nepridipravi videli vse vaše finančne transakcije, ki so shranjene na v letališkem terminalu pozabljenem USB ključku.
McAfee enkripcija podatkov
McAfee enkripcija podatkov

Onemogočite konkurenci pregled načrtov za novo serijo proizvodov, ki so na ukradem prenosniku glavnega razvojnega inženirja. Uprite se kraji in izgubi vseh vrst podatkov, saj si s tem prihranite tako stroške kot tudi veliko zadrege!

Rešitve McAfee Endpoint Encryption temeljijo na najnaprednejših šifrirnih algoritmih za zaščito podatkov na osebnih računalnikih, prenosnikih, v omrežju, na USB in drugih prenosnih pomnilniških napravah. Sestavljene so iz več plasti zaščite, od katerih vsaka naslavlja specifične nevarnosti. Šifriranje na končni točki (endpoint) lahko učinkovito in transparentno in brez vpliva na odzivnost sistema ščiti širok spekter zaupnih informacij vključno s podatki o strankah, intelektualno lastnino, pravnimi in finančnimi dokumenti in komunikacijo med sodelavci.

Enotno upravljanje — tako kot vse druge McAfee rešitve se lahko tudi McAfee Endpoint Encryption komponente integrirajo s sistemom za centralno upravljanje McAfee ePolicy Orchestrator (ePO). McAfee ePO nam omogoča podrobno upravljanje, nadzor, avtomatizirano poročanje o varnostnih dogodkih, enostavno nameščanje in deljeno upravljanje enotnih varnostnih pravil za več vrst rešitev v vsej organizaciji. Administratorji lahko iz enega mesta enostavno prilagajajo nastavitve šifriranja kjerkoli in dodeljujejo ali prepovedo dostop uporabnikom ali uporabniškim skupinam. Integralni del ePO so tudi revizijske funkcije in zmogljivosti, s katerimi je mogoče enostavno prikazati skladnost z notranjimi in zunanjimi varnostnimi pravilniki.

Integracija in znižanje TCO — centralno upravljanje in integrirane rešitve so osnova za enostavno in stroškovno učinkovito implementacijo trajne in zanesljive zaščite podatkov s šifriranjem v celotni informacijski sistem organizacije.

McAfee Endpoint Encryption za računalnike PC — šifriranje celotnega trdega diska zagotavlja ustrezno zaščito podatkov na namiznih in prenosnih delovnih postajah – npr. v primeru kraje ali izgube prenosnika; med uporabo delovne postaje je šifriranje za uporabnika transparentno; dvo- ali tri-faktorska avtentifikacija pred zagonom operacijskega sistema (boot) zagotavlja strog nadzor pristopa do podatkov.

McAfee Endpoint Encryption za računalnike Apple Mac — šifriranje celotnega trdega diska lahko prepreči neavtoriziranim osebam dostop do pomembnih podatkov na prenosnih računalnikih Apple Mac OS X; za uporabnika popolnoma transparentno, strog nadzor pristopa in avtentikacija pred zagonom OS.

McAfee Endpoint Encryption za Mape in Datoteke — funkcije omogočajo samodejno šifriranje map in datotek, ki so na razpolago drugim sodelavcem ali pa se prenašajo po računalniškem omrežju organizacije; lahko podpira praktično neomejeno število uporabnikov; preprečuje neavtoriziran dostop do dokumentov na delovnih postajah, prenosnikih, strežnikih in prenosnih medijih.

McAfee Endpoint Encryption za prenosne medije — zaščita podatkov na prenosnih medijih oz. vseh podatkovnih medijih, katere je mogoče priključiti na delovne postaje v organizaciji; omogoča branje, urejanje in shranjevanje šifriranih podatkov brez nameščanja dodatne programske opreme.

McAfee Encrypted USB — širok spekter USB naprav s strojno vgrajenim šifriranjem je še posebej namenjen mobilnim sodelavcem; samodejna zaščita podatkov pri kopiranju in prenašanju na pomnilniških medijih USB; enostavno spremljanje USB medijev iz enega mesta ne glede na to kje so; zaščita podatkov ni omejena samo na funkcijo šifriranja, v strojno opremo je vgrajena tudi protivirusna rešitev McAfee Anti-Virus.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri REAL SECURITY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

REAL Security

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku