Strojna oprema
04.08.2005 19:25
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mazda, Nissan in Daihatsu kmalu z možnostjo priključitve iPoda


Apple i-Pod se seli v japonske avtomobile.

Ameriški Apple je javnosti naznanil, da bodo avtomobilski koncerni Nissan, Mazda in Daihatsu v svoje modele iz leta 2006 vgradile možnost za priklop priljubljenega predvajalnika iPod.

Tako se bodo pridružili znamkam BMW, Mini, Smart in Alfa Romeo, ki to možnost že ponujajo. Brezžična integracija iPod-ov v avtomobile omogoča ljubiteljem glasbe da uživajo v visoko kakovostnem zvoku avtomobilskega audio-sistema, imajo preprost dostop do celotne glasbene zbirke in jo nosijo s seboj kamorkoli gredo.

“Zadovoljni smo, da imamo tako širok izbor japonskih avtomobilskih koncernov, ki ponujajo integracijo iPod-a”, je ob tej priložnosti dejal Greg Joswiak, podpredsednik Worldwide iPod Product Marketing pri Apple-u. “iPod je vodilni predvajalnik digitalne glasbe na Japonskem in vedno več ljubiteljev glasbe lahko z iPod-om uživajo v avtu brez nepotrebnih žic”.

Prav tako različne rešitve za avtomobilske audio-sisteme, ki še ne omogočajo integracije iPod-a, ponujajo Alpine, Clarion, Kenwood in Pioneer.

Apple je ob priložnosti predstavil še spletno prodajalno iTunes na Japonskem, ki ljubiteljem glasbe ponuja enake inovativne rešitve, ugodne cene, povezovanje z iPodom in osebne nastavitve, ki so tudi drugje po svetu dvignile iTunes na prvo mesto med spletnimi ponudniki glasbe. Z enim milijonom pesmi, s ceno od 260 do 350 slovenskih tolarjev, Apple-vo zagotovljeno enostavno uporabo in podporo za Podcasting, je iTunes na Japonskem za uporabnike računalnikov Mac in PC najboljši način, da legalno odkrivajo, kupujejo in nalagajo glasbo s spleta.

“iTunes in iPod sta vodilna v digitalni revoluciji glasbe” je povedal Steve Jobs, predsednik uprave Apple-a.”Navdušeni smo, da iTunes prinašamo tudi na Japonsko in upamo, da bo ljubiteljem glasbe tako všeč, kot je ostalim po celem svetu”.

iPod in iTunes sta vodilna na področju revolucije digitalne glasbe, ki zagotavljata najboljšo možnost poslušanja glasbe na poti, doma ali v avtu. Z 21 milijoni prodanimi primeri, je iPod najpopularnejši predvajalnik glasbe na svetu, iTunes pa je s 200 milijoni prodanimi pesmimi vodilna spletna prodajalna glasbe.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več