Tablični računalniki
04.07.2012 21:35

Deli z drugimi:

Share

Manjši iPad ponovno v igri?

Apple naj bi z novim iPadom napadal konkurenčni tablici Amazon Kindle Fire in Google Nexus 7.
Apple naj bi z novim iPadom napadal konkurenčni tablici Amazon Kindle Fire in Google Nexus 7.

Komajda so se umirile govorice glede prihajajočega Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone 5, se je med spletnimi mediji razvnela govorica o novem tabličnem računalniku iPad. Apple naj bi za konec leta pripravil občutno manjši in cenovno ugoden tablični računalnik iPad. Z njim bi lahko namreč precej lažje konkuriral cenovno ugodnim tablicam podjetji Google in Amazon.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bo Applov novi tablični računalnik iPad opremljen z zaslonom z diagonalo od 7-palcev (17,8-centimetrov) do 8-palcev (20,3-centimetrov). Gostota pik naj bi bila nekoliko manjša kot pri zaslonih Retina. Kljub temu naj bi bil izris slik izjemno kakovosten. Preostala strojna oprema naj bi bila primerljiva s tisto, ki jo ima novi iPad.

Apple naj bi manjši tablični računalnik iPad javnosti predstavil na začetku letošnjega oktobra. To pomeni, da bi bil naprodaj še pred novoletnimi počitnicami. Če bo Apple želel z njim konkurirati tabličnima računalnikoma Amazon Kindle Fire in Google Nexus 7, njegova maloprodajna cena za različico, opremljeno s 16 gigabajti prostora, ne bo smela biti višja od preračunanih 160 evrov v Združenih državah Amerike oziroma 200 evrov na Stari celini.

Čeprav bo to za Apple težko doseči, ni ravno misija nemogoče. V najslabšem primeru bi to lahko ponudilo v prodajo tablični računalnik z zaslonom, ki bi po diagonali meril manj kot 7-palcev oziroma 17,8-centimetrov. Strojno opremo pa bi si lahko »izposodil« od starejše tablice iPad 2. Koliko je v temu resnice bomo lahko seveda izvedeli šele čez nekaj mesecev.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku