Računalništvo, telefonija
29.05.2021 10:50

Deli z drugimi:

Share

MAGNUS ONE – Preprostost na najboljši način

Omogočite vse v enem neverjetno zmogljivem in vsestranskem mini osebnem računalniku. MAGNUS ONE se ponaša z vrhunsko zmogljivostjo v popolnoma novem in kompaktnem nagrajenem dizajnu.

Dolgo smo pričakovali model ZOTAC ZBOX MAGNUS ONE. Če se ozremo nazaj k prejšnjim modelom mini osebnih računalnikov ZOTAC ZBOX serije E, vidimo, da se je vse začelo z modelom ZBOX EN760, prvim resnim poskusom podjetja ZOTAC, da bi ustvarilo majhen zmogljiv igričarski računalnik z mobilnim grafičnim procesorjem NVIDIA GeForce. Nato je prišla serija MAGNUS EC, ki je združevala kompaktnost z zmogljivostjo grafičnega procesorja namiznega računalnika. Sedaj je tukaj serija MAGNUS ONE, ki bo vodila revolucijo v mini osebnih računalnikih z osredotočanjem na lahkotnost uporabe in zmogljivost.

Mini osebni računalniki ZOTAC ZBOX se že tradicionalno ponašajo z minimalističnim in preprostim dizajnom, ki daje prednost funkciji pred obliko. Glede na kompaktnost mini osebnih računalnikov ZOTAC ZBOX ni presenetljivo, da učinkovitost hlajenja in tiho delovanje prevladata nad dizajnom. Serija MAGNUS ONE nadaljuje to tradicijo, saj v ohišju skriva zmogljive komponente. S 180-stopinjskim prezračevanjem omogoča maksimalno zračnost, ponaša pa se z lepo teksturo, ki dopolnjuje in izboljša celotni dizajn ter občutek.

Hlajenje je pomemben dejavnik pri dizajnu in tako kot pri številnih modelih MAGNUS skozi leta, tudi tokrat zlahka opazimo izboljšanje. Model MAGNUS ONE ima pokončni dizajn zaradi množice zmogljivih komponent v tako kompaktnem ohišju, s čimer izboljša hlajenje. Toplota, ki jo proizvaja sistem, se odvaja navzgor in ven iz sistema. Drugi dejavnik je izolacija dveh najbolj vročih komponent v sistemu s pomočjo ločenih prekatov, s čimer se zmanjša količina toplote, ki bi jo sicer združeno oddajali. Še ena prednost je, da tako grafični procesor kot zgornji ventilatorji za ohišje podpirajo zaustavitev ventilatorja, kadar je računalnik v stanju mirovanja. Ne samo, da se tako zmanjša splošna raven hrupa, ampak se s tem podaljša tudi življenjska doba ventilatorjev.

Do notranjosti lahko dostopate v treh enostavnih korakih brez uporabe orodja, da bi nadgradili pomnilnik in prostor na disku. Na voljo sta dve reži za pomnilnik SODIMM DDR4, ki podpirata do 64 GB spomina. Na voljo sta tudi dve reži za disk M.2 SSD za hitrejše shranjevanje. Ena reža podpira diske NVMe ali SATA M.2 SSD, druga pa disk NVMe SSD ali pomnilnik Intel Optane. V primeru, da dve reži za M.2 SSD nista dovolj, imate na voljo tudi režo za 2,5-palčni disk HDD/SSD za še več prostora za shranjevanje.

Model MAGNUS ONE je prvi mini osebni računalnik ZOTAC ZBOX z notranjim napajanjem. Pri Zotacu so odpravili zunanje napajalne adapterje – vse, kar potrebujete, je napajalni kabel. Zaradi tega je upravljanje s kabli še enostavnejše.

Kompaktna velikost modela MAGNUS ONE je lepa sama po sebi, kar vam omogoča več prostora na mizi in bolj urejeno delovno okolje. Njegova majhna velikost je prednost tudi, kadar ga prenašate.

Majhen in kompakten sistem, ki je tudi zmogljiv? MAGNUS ONE ni prvi sistem podjetja ZOTAC, ki je tega zmožen, bo pa morda vaš prvi sistem, ki zmore vse. Zahvaljujoč namenskemu grafičnemu procesorju GeForce RTX lahko pohitri delovanje aplikacij za urejanje slik in aplikacij za urejanje videoposnetkov.

MAGNUS ONE je lahko tudi vaš igričarski računalnik, zahvaljujoč grafičnemu procesorju GeForce RTX v notranjosti. Model MAGNUS ONE ECM73070 vsebuje grafično kartico ZOTAC GAMING GeForce RTX 3070, s katero lahko igrate najnovejše videoigre AAA v ločljivosti do 1440p, nekatere pa celo v ločljivosti 4K. Poleg tega se dobro obnese tudi pri navidezni resničnosti (VR). MAGNUS ONE lahko uporabite kot osebni računalnik za hišni kino (HTPC), ki ga povežete z največjim zaslonom v svojem domu in uživate v ogledu najnovejših serij v najvišji kakovosti. MAGNUS ONE lahko uporabite tudi kot delovni računalnik, ki vam omogoča profesionalno opravljanje več opravil hkrati, zahvaljujoč večjedrnemu procesorju Intel Core i7 ranga namiznih računalnikov. Ne glede na to, ali uporabljate en monitor, ultra širok zaslon ali več monitorjev hkrati (do 4), MAGNUS ONE zmore vse z izhodom HDMI 2.1 in tremi izhodi DisplayPort 1.4a.

Za svoj vrhunski, minimalističen in poenostavljen dizajn, ki dviguje eleganco ter vključuje funkcionalnost in zmogljivost je Magnus One prejel nagrado Red Dot Award: Product Design 2021 in nagrado Computex d&i special awards 2021.

Več informacij o mini računalnikih ZOTAC: www.zotac.com

in pri pooblaščenemu uvozniku, prodajalcu in serviserju Zotac izdelkov: PC H.AND d.o.o., IOC Trzin, www.pchand.si

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

NCOM d.o.o.

Knezova ulica 34, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Tehnološke servisne delavnice so bile v zadnjem letu eden izmed stebrov, ki so omogočali, da je lahko tehnologija poskrbela za karseda normalen potek življenja. Poraba in povpraševanje ... Več