Računalništvo, telefonija
24.10.2017 13:43

Deli z drugimi:

Share

Mac Mini še ni rekel zadnje!

Novi Applovi računalniki Mac mini so pregrešno dragi in jih je praktično nemogoče nadgraditi.
Novi Applovi računalniki Mac mini so pregrešno dragi in jih je praktično nemogoče nadgraditi.

Miniaturni osebni računalniki Mac Mini s strani podjetje Apple že dolgo časa niso bili deležni nobene pozornosti, saj jih je podjetje Apple zadnjič posodobilo leta 2014. Zaradi tega so se v javnosti že pričele pojavljati govorice, da naj bi podjetje Apple opustil razvoj sicer zanimivega računalnike. Na srečo temu ne bo tako, kar je nenazadnje potrdil tudi prvi mož podjetja Tim Cook, saj je zatrdil, da bo Mac Mini ostal del njihove ponudbe tudi v prihodnosti.

Strokovnjaki so si enotni, da mora podjetje Apple čim prej ponuditi v prodajo prenovljen miniaturni računalniški sistem Mac Mini, sicer se bo ta resnično moral posloviti. Trenutno je namreč na voljo model, ki za 600 evrov nudi zastarel Intelov procesor Core i5, zgolj štiri gigabajte sistemskega pomnilnik in vgrajeno grafično kartico Intel HD 5000. Konkurenca je podjetje Apple na področju kompaktnih osebnih računalnikov že zdavnaj prehitela, saj so kupcem na voljo precej zmogljivejši modeli, ki so za nameček še precej cenejši in poganjajo precej bolj uveljavljen Windows 10.

Kdaj bo prenovljeni Mac Mini ugledal luč sveta je težko napovedovati, saj podjetje Apple glede tega ostaja zelo skrivnostno. Mogoče bomo prve posodobitve deležni na začetku naslednjega leta, ko bo računalniški gigant predstavil številne novosti, ki se bodo nanašale na druge izdelke, predvsem prenosnike in namizne računalnike.


Prijavi napako v članku