Digitalizacija
Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
27.06.2022 09:13

Deli z drugimi:

Share

M-Files – skoraj 270 % donosnost naložbe

Da bi bolje razumeli koristi, stroške in tveganja, povezana z naložbo v M-Files, je Forrester opravil intervjuje z odločevalci v petih večjih podjetjih, ki že imajo izkušnje z uporabo M-Files. Forrester je izkušnje anketirancev in rezultate združil v eno samo sestavljeno poročilo, v katerem je med drugim ključne ugotovitve opredelil na merljive in nemerljive koristi.
Foto: Konica Minolta
Foto: Konica Minolta

Družba M-Files Corporation, podjetje za inteligentno upravljanje informacij, je objavila rezultate novo objavljene raziskave, ki razkriva prihranke stroškov in poslovne koristi, ki jih omogoča M-Files. Študija ‘The Total Economic ImpactTM of M-Files’, ki jo je po naročilu družbe M-Files izvedla družba Forrester Consulting, je pokazala, da lahko platforma M-Files za upravljanje dokumentov in poslovnih informacij, ki temelji na metapodatkih, v treh letih srednje velikim in velikim organizacijam zagotovi skoraj 270 % donosnost naložbe (ROI). Poleg tega je bilo v Forresterjevi študiji iz novembra 2021 ugotovljeno, da so podjetja, ki uporabljajo M-Files, pridobila količinsko opredeljene koristi v višini več kot 5 milijonov dolarjev, ki jih sestavljajo boljša dokumentacija in funkcije iskanja, izboljšani postopki skladnosti in revizije, ter večji prihodki. Raziskava je tudi pokazala, da so stranke dosegle prihranke v višini 3,68 milijona dolarjev neto sedanje vrednosti (NPV).

V študiji je navedeno: “Platforma za upravljanje dokumentov M-Files, ki temelji na metapodatkih, omogoča organizacijo in obdelavo vsebine glede na to, kakšna vsebina je, in ni odvisna od tega, kje je vsebina shranjena v pogosto zapleteni hierarhični strukturi map. S to metapodatkovno strukturo M-Files organizacijam omogoča racionalizacijo in avtomatizacijo iskanja informacij, kategoriziranje in indeksiranje dokumentov, dodeljevanje dovoljenj, zagon delovnih tokov in še več … Pred uporabo M-Files so imele organizacije anketirancev starejše rešitve za upravljanje dokumentov in informacij, vendar so se še vedno spopadale z neorganizirano dokumentacijo, iskanjem in izmenjavo dokumentov, izpolnjevanjem visokih standardov varnosti in skladnosti ter uvajanjem učinkovitih postopkov dokumentiranja.”

Forresterjeva študija Total Economic Impact™ (TEI) prikazuje številne merljive koristi, ki so jih dosegla podjetja, ki uporabljajo M-Files. Primeri teh koristi za stranke vključujejo;

  • Za 60 % boljše kategoriziranje in indeksiranje dokumentov. S funkcijami umetne inteligence in avtomatizacije, vgrajenimi v jedro rešitve, M-Files avtomatizira postopek kategoriziranja in indeksiranja dokumentov v različnih oddelkih, kar omogoča boljšo izkušnjo uporabnikov.
  • 40 % učinkovitejše iskanje dokumentov in informacij. M-Files v celoti poganjajo metapodatki, zato uporabnikom ni treba skrbeti kje najti informacije, saj je prava vsebina takoj na voljo v kontekstu, ki ga uporabnik potrebuje.
  • Za do 25 % izboljšani procesi skladnosti in revizije. M-Files zagotavlja varnost na ravni podjetja za zaščito varnosti in zasebnosti podatkov organizacije in njenih strank s popolnimi revizijskimi sledmi za vsak dokument, ki razkrivajo, kdo je dostopal do dokumenta in katera dejanja na dokumentu je opravil.
  • Dodatni prihodki zaradi boljše dokumentacije. M-Files uporabnikom zagotavlja enoten vir za pregled vseh informacij, ki so potrebne za sprejemanje utemeljenih poslovnih odločitev, ki vodijo k boljšim poslovnim rezultatom.

Za analizo je Forrester na podlagi podatkov, zbranih v razgovorih s strankami, pripravil sestavljeno poročilo, ki odraža skupni gospodarski učinek, ki ga lahko zagotovi naložba v M-Files. Ugotovitve kažejo, da so stranke v študiji TEI bistveno izboljšale funkcionalnost iskanja, povečale produktivnost in zaposlenim omogočile učinkovito sodelovanje pri delu, ki temelji na nalogah – vse to v okviru priročne “vse v enem” platforme. Ena od strank je zapisala: “Z našim prejšnjim sistemom za upravljanje dokumentov ste lahko isti dokument shranili šestkrat. To ni bilo tako učinkovito kot v sistemu M-Files, kjer dokument shranite enkrat in ga lahko poiščete na veliko različnih načinov.”

"Forresterjeva študija poudarja, kako naša edinstvena diferenciacija in pristop, ki temelji na metapodatkih, našim strankam zagotavljata večjo funkcionalnost in uporabnost, večje zadovoljstvo zaposlenih in možnost zagotavljanja boljše izkušnje strank," je dejal Antti Nivala, ustanovitelj in izvršni direktor družbe M-Files. "Študija TEI je pokazala, da so stranke s storitvijo M-Files dosegle 3,68 milijona dolarjev neto sedanje vrednosti prihrankov, kar so pripisale naprednim delovnim tokovom, avtomatiziranim procesom, izboljšanemu sodelovanju in odpravi neučinkovitosti."

Če želite izvedeti več o prihrankih stroškov in poslovnih koristih, ki jih omogočajo M-Files, preberite celotno študijo Forrester Total Economic ImpactTM (TEI) of M-Files.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več