Računalništvo, telefonija
18.11.2014 07:46

Deli z drugimi:

Share

Lumia Denim pripravljen na mobilnike Lumia!

Mobilni operacijski sistem Lumia Denim bo pomladil pametne mobilne telefone Lumia.
Mobilni operacijski sistem Lumia Denim bo pomladil pametne mobilne telefone Lumia.

Mobilni operacijski sistem Lumia Denim je pripravljen za vsaj tri Microsoftove pametne mobilne telefone Lumia, in sicer Lumia 930, 830 in 1520. Novost bo na voljo v obliki posodobitve preko svetovnega spleta, prvi lastniki omejenih pametnih mobilnih telefonov pa jo bodo prejeli v drugi polovici meseca novembra. Vse preostale mobilne naprave družine Lumia pa naj bi posodobitev Lumia Denim prejele najkasneje do konca januarja prihodnjega leta.

Sistem Lumia Denim naj bi prinesel zvrhan koš novih funkcionalnosti, ki bodo tako rekoč pomladile mobilnike družine Lumia. Med njimi bodo našli prenovljeno aplikacijo za digitalni fotoaparat Lumia Camera 5.0, ki prinaša podporo za Auto HDR, zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K in fotograme do ločljivosti 8,3 milijonov točk. Tovrstne možnosti bodo seveda na voljo le za pametne mobilne telefone Lumia višjega cenovnega razreda, kot na primer 830. Novost naj bi za nameček še izboljšala zajem fotografij pri zmanjšani svetilnosti in pri hitro gibajočih se predmetih.

Mobilni operacijski sistem Lumia Denim bo prinesel še možnost glasovne aktivacije za digitalno asistentko Cortana. Številnih izboljšav bo deležen še sistem za prikaz prenosa podatkov in sporočilni sitem, vključno z informacijami povezanimi s spletnimi storitvami Bing. Tu za konec velja še opozoriti na to, da bo razpoložljivost novega operacijskega sistema odvisna tako od države kot od ponudnika storitev mobilne telefonije. Prvi pa ga bodo kakopak prejeli tisti, ki so pametni mobilni telefon Lumia kupili v prosti prodaji.


Prijavi napako v članku