Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
04.10.2022 09:33

Deli z drugimi:

Share

Lumentum uradno odprl poslovni stavbi v novi obrtni coni Škofljica

Otvoritev dveh poslovnih zgradb z načrtovano rastjo.

Slovenska podružnica družbe Lumentum, vodilnega proizvajalca inovativnih optičnih in fotonskih izdelkov, je v petek, 30. septembra, v poslovno-obrtni coni na Škofljici uradno odprla nova poslovna objekta. S tem pa obsežne širitve podjetja še ni konec.

Lumentum ponuja inovativne rešitve za optični prenos ter napredne proizvodne tehnike in raznolike načine uporabe, vključno z naprednimi rešitvami za zaznavanje v tridimenzionalnem prostoru.

Izdelki podjetja Lumentum obravnavajo osupljivo in naraščajočo količino podatkov, ki se pretakajo po omrežjih in se obdelujejo ter shranjujejo v velikih podatkovnih centrih. Velik del tega prometa poganjajo oblačno zasnovane aplikacije, vključno s pretakanjem videa v mobilne naprave in pametne televizorje. Lumentum proizvaja visoko zmogljive industrijske laserje, vključno z laserji z vlakni kilovatnega razreda in ultra hitrimi polprevodniškimi laserji, ki se uporabljajo v proizvodnji izdelkov s strogimi standardi, kot so avtomobili, polprevodniškimi čipi, mobilnimi telefoni, tablice in osebni računalniki.

Lumentum je pionir in vodilni ponudnik diodnih laserjev za zaznavanje v tridimenzionalnem prostoru, ki se uporabljajo v mobilnih napravah, in podpira tehnologijo potrebno pri avtonomni vožnji, nadzoru voznika v kabini ter ostalih aplikacij naslednje generacije.

Lumentum se ponaša z več kot 30 leti izkušenj v fotonski industriji z okrog 1000 inženirji za raziskave in razvoj ter približno 2100 patenti.

Neverjetna zgodba v Sloveniji se je začela leta 2018

Pred petimi leti so se pri Lumentumu odločili za nakup ljubljanskega podjetja, ki je razvijalo in izdelovalo stroje za proizvajalce tovrstnih vlaken. V letu 2018 so odkupili del objekta v obrtni coni na Škofljici, ga predelali in nadgradili glede na potrebe njihovega visokotehnološkega proizvodnega procesa. Glede na izjemen potencial v Sloveniji je kmalu zatem sledila še gradnja drugega objekta.

“Izredno ponosni in počaščeni smo, da lahko naznanimo uradno otvoritev obeh poslovnih objektov, ki sta v le nekaj letih zrasli tukaj na Škofljici. Dokazali smo, da lahko z izjemnim znanjem in izkušnjami številnih strokovnjakov, ki pod našim okriljem delujejo v Sloveniji, Lumentumu veliko prispevamo. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi občini in županu Škofljice gospodu Ivanu Jordanu, sodelavcem, zaposlenim v Lumentumu, celotni skupnosti, gasilcem, gradbenikom, podizvajalcem ter vsem zunanjim izvajalcem, ki so tako ali drugače prispevali k naši zgodbi, k naši izjemni rasti, je ob otvoritvi poudaril Gregor Arsič, direktor slovenske podružnice Lumentuma.

“Poleg obstoječe stavbe danes pozdravljamo tudi novo, ki ima 2.400 kvadratnih metrov površin in prostore za več kot sto delovnih mest, kar kaže na visoke ambicije podjetja. Izredna širitev Lumentuma kaže na zaupanje v prihodnost podjetja, še posebej na slovenski lokaciji, hkrati pa naj povem, da smo poleg poslovnih stavb čez cesto kupili že več kot 12.700 kvadratnih metrov novih zemljišč, kjer načrtujemo dodatne proizvodne prostore. Še enkrat hvala vsem, ki ste nam pomagali ustvariti tako pomembno zgodbo, “ je dodal Gregor Arsič.

“Navdušeni smo, da bomo v novih prostorih Lumentuma v Sloveniji skupaj razvijali vodilne izdelke iz optičnih vlaken v naši panogi,” je povedal Alex Schoenfelder, višji podpredsednik in generalni direktor komercialnih laserjev.

“Lumentum Slovenija je sijajen primer uspešne uvedbe osnov Lumentumovega proizvodnega sistema v novem obratu ter potrditev vrhunske kakovosti in nenehnih izboljšav podjetja,” je povedal Misha Rozenberg, višji podpredsednik globalnih operacij in vodja kakovosti.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Idealia Pro d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Idealia Pro d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Idealia Pro d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več