Računalništvo, telefonija
26.04.2007 14:26

Deli z drugimi:

Share

Lovljenje sončnih žarkov sredi mesta

Računalničarji še vedno veljajo za stereotip bledoličnega mladeniča ali gospodiča v zrelih letih. A tudi to opazko sedaj lahko kaj hitro postavimo na glavo, še posebej, če prebivamo v prestolnici ali njeni bližnji okolici. Odpravimo se lahko na nevsakdanji vrt.

Vsako mesto ima svoje zgodbe in legende. V Ljubljani je ena takih zagotovo Fanči, “savnarska legenda” s kar 39-letno tradicijo. Vse od leta 1968, ko je gospa Fanči odprla eno prvih ljubljanskih savn, pa do danes, se podeduje družinska tradicija negovanja telesa in čaščenja lepote. Lepoto lahko srečate na vsakem koraku tudi na njihovem vrtu, kjer se je že odprla plaža, prva nudistična plaža sredi mesta. Čeprav je le nekaj minut iz centra mesta, je vendarle v popolnem objemu zelenja, ki prav z ničemer ne spominja na mestni beton.

Na jugovzhodnem obrobju Ljubljane, na Rudniku, družina Turk Berlic že skoraj 40 let goji kulturo telesa in lepote. Poleg kozmetičnega salona, solarijev in savnarskega wellness sklopa s petimi savnami, obiskovalce čakajo še bazen za kneippanje, jacuzzi, plavalni bazen, brezplačen dostop do interneta in seveda velik vrt z barvitimi ležalniki in senčniki. Sence pa tisti, ki bodo v teh dneh obiskali Kozmetiko in savno Fanči, najbrž ne bodo rabili, saj so dnevi kot nalašč za lovljenje prvih sončnih žarkov.

Vrt je dovolj intimen, da obiskovalcu ponuja prijetno počutje, sprostitev in osvežitev, morda celo kot premor med natrpanim delovnim dnem. Tudi med ljubljanskimi poslovneži namreč ni več redkost, da se namesto na daljše kosilo raje odpravijo v center dobrega počutja in si za sprostitev privoščijo plavanje v bazenu, namakanje v jacuzziju ali pa preprosto poležavanje na sončku, na trati, ki je bolj zelena od zelenega.

Kozmetika in savna Fanči je od ponedeljka do petka odprta med 12. in 22. uro, ob nedeljah pa od 17. do 22. ure, medtem ko ob sobotah počivajo. Njihovo ponudbo najdete tudi na spletnem naslovu www.fanci.si.


Prijavi napako v članku