Strojna oprema
09.01.2008 11:10

Deli z drugimi:

Share

Logitech Z Cinéma

Z namenom zadovoljiti potrebe milijonov uporabnikov, ki svoj osebni računalnik uporabljajo kot primarni vir zabave, je Logitech predstavil Logitech Z Cinéma Advanced Surround Sound System, napredni zvočniški sistem, ki zagotavlja prostorski zvok. Zvočniški sistem Logitech Z Cinéma natančno reproducira dialoge, simfonično filmsko glasbo, eksplozivne zvoke računalniških iger in subtilne ambientalne zvoke – ter s tem spreminja zvok z računalnikov v vrhunski teatrski zvok.

Kot popolna rešitev za Windows Media Center, Logitech Z Cinéma napredni prostorski glasbeni sistem vsebuje tehnologijo SRS™ TruSurround HD™, ki zagotavlja prostorski zvok brez potrebe po dodatnih zadnjih zvočnikih, edinstven dizajn s tremi ojačevalniki, dvema satelitskima zvočnikoma in 20 cm velikim nizkotonskim zvočnikom.

“Ljudje želijo uživati v filmu, TV programu in glasbi na svojih osebnih računalnikih, a so pogosto razočarani nad kompleksnostjo prostorskega zvoka računalniških zvočnikov,” je povedal Tom Leehane, direktor produktnega marketinga Logitechove poslovne enote Audio. “Zvočniški sistem Logitech Z Cinéma je za vsakogar, ki želi izjemno avdio kakovost in prostorski zvok s svojega računalnika, ter se obenem ne želi ukvarjati z namestitvijo zadnjih zvočnikov. Razlika je občutna. Prepričani smo, da bodo uporabniki uživali ob uporabi tega izdelka.”

Za vse tiste, ki poleg izvrstne kakovosti zahtevajo tudi visok stil, naj dodamo, da zvočniški sistem Z Cinéma izgleda tako dobro kot je dober njegov zvok. Vpadljiv dizajn srebrne barve s piano-črnimi poudarki predstavlja čist in minimalističen profil, ki je eleganten dodatek za vsak dom ali pisarno.

Prostorski zvok brez zadnjih zvočnikov
Za zagotavljanje vrhunskega zvoka in prihranek prostora obenem, zvočniški sistem Z Cinéma uporablja tehnologijo SRS TruSurround HD, ki popelje ljudi v prostorski zvok in napreden filmski dialog – brez potrebe po dodatnih zadnjih zvočnikih. Z uporabo le dveh satelitskih zvočnikov in nizkotonskega zvočnika SRS TruSurround HD sistem ustvarja široko mehko točko okoli poslušalca za kar največje možno realno sprejemanje zvoka in užitek, medtem ko v centralnem kanalu zagotavlja poudarek na dialogu z namenom zagotavljanja jasnih in razumljivih glasov.

Edinstven dizajn s tremi ojačevalniki
Z Cinéma zvočniški sistem se ponaša z avdio dizajnom, ki ga običajno lahko vidimo v stereo sistemih visokega razreda, saj uporablja hibridni način ojačitve, kar omogoča bolj naravno in uravnoteženo poslušanje kot smo ga vajeni za računalniško namizje. Z uporabo hibridnih Class D in Class AB ojačevalnikov zvočniški sistem Z Cinéma natančno reproducira visoke, srednje in nizke frekvence. Vsak ojačevalnik zagotavlja neodvisen, digitalno izenačen signal, ki zmanjša popačenje in ustvarja širok razpon zvoka. Rezultat je – ne glede na to, kje sedijo poslušalci – natančen in kristalno čist zvok, ki ga zagotavlja Z Cinéma zvočniški sistem s svojimi 180W RMS.

Za dodatno podporo vrhunske zvočne izkušnje je Logitech uporabil lasersko usklajevanje in oblikoval set membran, ki ustvarjajo veliko manj popačenja kot tiste, ki jih razvijejo z akustičnimi meritvami. 2,5 cm tkanine, 7,6 cm veliki srednjetonci z ventilatorjem ter 20 cm velik nizkotonec tako zagotavljajo bolj natančen odgovor na frekvenco, detalje in čistost zvoka.

USB Digital Audio
En USB kabel zagotavlja čist 24-bitni digitalni avdio signal, ki prenaša podatke z minimalnim popačenjem. Z USB-jem lahko ljudje pričakujejo preprosto namestitev. Prav zaradi USB priključka se lahko izognemo zvočni kartici računalnika, kar pomeni, da lahko zvočniški sistem Z Cinéma nadgradi zvočno izkušnjo vsakega računalnika ali notesnika. Ne glede na to, kakšno računalniško nastavitev imamo, zvočniki Z Cinéma zagotavljajo vrhunsko zvočno izkušnjo.

Zvočniki prav tako vključujejo uporaben priključek za slušalke in tako omogočajo zasebno poslušanje glasbe ter 3,5 mm pomožni vhod, ki lahko zvočniški sistem poveže z MP3 predvajalniki ali drugimi avdio napravami.

Media Center daljinski upravljalnik
Z Cinéma zvočniški sistem vključuje tudi Media Center daljinski upravljalnik, ki nudi vse prednosti funkcionalnosti daljinskih upravljalnikov za izvrstno izkušnjo računalniške zabave. S posebnim gumbom za Windows Media Center je možno enostavno upravljanje digitalnih medijev – vključno s spletnim radijem in osebnimi glasbenimi seznami. Uporaben drsni kolešček omogoča hitro navigacijo med TV oddajami, video posnetki, spletnim radijem, albumi, izvajalci in katerimi koli drugimi tipi digitalnih medijev.

Cena in dosegljivost
Pričakujemo, da bo Logitech Z Cinéma napredni prostorski zvočniški sistem na voljo v Evropi v začetku februarja po priporočeni maloprodajni ceni € 299.99.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več