Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
Namizni računalniki
Poslovne rešitve
Tipkovnice in miške
12.08.2022 13:09
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Logitech MX Master 3 – brezžična kraljica produktivnosti in ergonomije

Tipkovnica + monitor + miška = sveta trojica produktivnosti. Če enačbi odvzamete samo en člen, vse skupaj propade.
Foto: enaA
Foto: enaA

Kako si po zaporedju sledi računalniška oprema glede na pomembnost? Na vrhu bi lahko rekli, da si prestol delita procesor in grafična kartica, brez katerih ne moremo nič. Mesta za prvim pa niso samoumevna. Veliko je odvisno od uporabnika in njegovih potreb. Gamerji in bolj napredni uporabniki se bodo najprej osredotočili na ostalo strojno opremo: RAM, osnovna plošča, SSD, hladilni sistem in podobno. Manj pozornosti posvečajo računalniški periferiji, ki pa ni nič manj pomembna od ostale strojne opreme.

Predstavljajte si upravljati računalnik brez tipkovnice ali miške. Ne sliši se ravno prijetna izkušnja. Čeprav jih radi postavimo na stranski tir, vsaj v primerjavi z glavno strojno opremo, so tipkovnice in miške ključnega pomena, ko govorimo o dobri uporabniški izkušnji in produktivnosti.

Na trgu računalniške periferije poznamo kar nekaj zvenečih imen: Razer, Corsair, SteelSeries, Plantronics, Reddragon in pa ime, ki se pojavlja na vsakem Google iskanju – Logitech. Oglejmo si, kaj zmore njihova brezžična Bluetooth miška Logitech MX Master 3.

Logitech MX Master 3 – brezžična miška neprimerljivih razsežnosti

Logitech miške MX Master so že dolgo časa priljubljene med produktivnimi mojstri, ki morajo prebrati, procesirati in proizvesti čim več in v čim krajšem času.

Logitech MX Master 3 je ena najbolj naprednih mišk v seriji Master in nasploh. Konkurenco ji morda dela malenkost novejša Master 3S, nestrpno pa pričakujemo tudi dolgo pričakovano nadaljevanje Master 4.

S čim vas bo prepričala miška? Začnimo pri zasnovi. MX Master 3 je opremljena s prenovljenim in naprednim koleščkom s tehnologijo MagSpeed Electromagnetic. To pomeni, da je drsni dovolj natančen, da se ustavi na posameznem pikslu in obenem dovolj hiter, da lahko v sekundi zdrsne za 1.000 vrstic. Če boste pomežiknili, boste zgrešili dogajanje.

Kako deluje? Upor ni mehanski, ampak magneti v središču kolesa dodajo upor na določenih točkah in simulirajo občutek postopnega tiktakanja, ko se premikate po zaslonu. Zasnova omogoča boljše povratne informacije, kar pomeni, da se boste lažje ustavili na želeni vrstici na zaslonu. Izbirate lahko tudi med prostim pomikanjem (Free-Spin) ali pomikanjem vrstico po vrstico (Ratchet).

Za vzdrževanje produktivnosti je pomembna tudi ergonomska oblika, katere na Logitech MX Master 3 ne primanjkuje. Brezžična Logitech miška se idealno prilega v katero koli večjo ali manjšo dlan. Stranski gumbi za hitro krmiljenje so postavljeni na optimalne lokacije za hitrejšo uporabo in lažjo dostopnost.

Deluje povsod in s tremi napravami hkrati

Bluetooth miška deluje na vseh površina, po potrebi tudi na steklu. Zahvala gre Logitech Darkfield tehnologiji, ki obenem zagotavlja hitrosti do 4.000 pik na palec (dpi). Da so Logitech MX Master brezžične miške, vključno z MX Master 3, ustvarjene za produktivnost, priča tudi podatek, da so optimizirane za delovanje s programi za ustvarjanje: Photoshop, Premiere Pro, Word, Excel …

MX Master 3 ne pozna mej, tudi med operacijskimi sistemi ne. Če boste želeli in to potrebovali, lahko zelo enostavno prehajate med macOS in Windows. Hkrati pa lahko brez težav med računalniki prenašate besedilo, slike, datoteke in ostalo. Preprosto uporabite ukaz »Kopiraj« in prilepite vsebino na drugem računalniku.

Brezžične miške Logitech MX Master 3 lahko hkrati seznanite z do 3 napravami in med njimi preklopite z gumbom Easy-Switch. Če bi radi uporabljali eno miško za na primer tablico, prenosnik, namizni računalnik ali televizor, je to sedaj mogoče.

Še eno dobro novico smo prihranili za konec. Z enim polnjenjem vam bo MX Master 3 zagotovila do 70 dni avtonomije. V eni minuti pa je pripravljena za 3-urno uporabo.

Za še več informacij obiščite spletno stran www.enaA.com, kjer si lahko ogledate še ostalo ponudbo žičnih in brezžičnih mišk.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več