Računalništvo, telefonija
16.05.2016 13:49

Deli z drugimi:

Share

LG z zdaleč najboljšo akcijsko kamero doslej?

Akcijska kamera LG Action CAM LTE za mnoge poznavalce nima konkurence!
Akcijska kamera LG Action CAM LTE za mnoge poznavalce nima konkurence!

Akcijske kamere so med adrenalinskimi odvisniki, ljubitelji športa in narave že dobro poznani. Ti izdelki so namreč odporni na padce, udarce in vodo. Pri podjetju LG pa so šli še nekoliko dlje, saj so pripravili nadvse zanimivo akcijsko kamero, ki omogoča neposreden prenos videoposnetkov na spletni portal YouTube Live. Novost namreč podpira telefonske kartice, kar pomeni, da se lahko videoposnetki prenašajo tako preko omrežja 3G kot 4G/LTE.

Ker je akcijska kamera LG Action CAM LTE združljiva s standardom IP67 to pomeni, da je vodoodporna in jo lahko potopimo celo v vodo, in sicer do enega metra globine ter je odporna proti prahu in pesku. Kamera poleg podpore za hitro mobilno omrežje 4G/LTE prinaša tudi podporo za GPS , Wi-Fi , Bluetooth in hitri vmesnik USB-C port. Za zajem videoposnetkov je na voljo slikovno tipalo ločljivosti 12,3 milijonov točk, ki omogoča snemanje v ločljivosti 4K s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo. V visoki ločljivosti pa se povprečna frekvenca poveča od 60 do 120 sličic na sekundo. Za shranjevanje videoposnetkov lahko uporabimo pomnilniško kartico microSD, in sicer do kapacitete dveh terabajtov.

Za mnoge poznavalce najboljša akcijska kamera LG Action CAM LTE meri le 35 x 35 x 77,9 milimetrov in tehta okoli 95 gramov. Vgrajena baterija kapacitete 1.400 miliamper ur zadošča za do štiri ure videoposnetkov v ločljivosti 4K oziroma za do dve uri neposrednih prenosov na spletni portal YouTube Live. Novost bo naprodaj še pred poletjem.


Prijavi napako v članku