Telefoni
28.02.2019 08:26

Deli z drugimi:

Share

LG V50 ThinQ s podporo omrežju 5G

Pametni mobilni telefon LG V50 ThinQ je eden prvih s podporo za mobilna omrežja 5G.
Pametni mobilni telefon LG V50 ThinQ je eden prvih s podporo za mobilna omrežja 5G.

Na letošnji mednarodni konferenci mobilne telefonije MWC19 v Barceloni je izstopalo kar nekaj proizvajalcev telefon, posebne pozornosti pa je bil deležen novi izdelek podjetja LG Electronics. Ta je namreč predstavil svoj prvi pametni mobilni telefon s podajno oznako V50 ThinQ, ki kot eden prvih prinaša podporo za prihajajoča mobilna omrežja 5G. To dejansko kaže na to, da bo leto 2019 dejansko leto, ko bo mobilno omrežje 5G zaživelo v vsem svojem sijaju, čeprav bo to bolj kot ne omejeno na večja mesta širom sveta.

Ker je pametni mobilni telefon LG V50 ThinQ opremljen s podporo za mobilno omrežje pete generacije, je temu seveda primerna tudi strojna oprema. Ta namreč obsega zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 855, sistemski pomnilnik kapacitete šest gigabajtov in vgrajeni pomnilnik kapacitete 128 gigabajtov, ki pa ga je sicer mogoče razširiti s pomnilniško kartico do kapacitete dveh terabjatov. Tudi zaslon seveda ni od muh, saj so novost inženirji opremili z zaslonom OLED s 16,3-centimetrsko oziroma 6,4-palčno diagonalo, razmerjem stranic 19,5 proti 9 (FullVision OLED) in ločljivostjo Quad HD+.

Tu je bilo seveda odlično poskrbljeno tudi z izjemno zmogljivo brezžično povezavo Hi-Fi Quad DAC in kakovostnim zvočniškim sistemom. Za zajem fotografij je bilo poskrbljeno z dvema digitalnima fotoaparatoma, pri čemer sta na voljo slikovni tipali ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in pet milijonov slikovnih točk. Kljub temu pri podjetju LG zagotavljajo, da so slike precej boljše kakovosti od telefonov s fotoaparati znatno višje ločljivosti.

Pametni mobilni telefon LG V50 ThinQ bomo brez težav lahko uporabljali skozi celoten delovnik. Inženirji so ga namreč opremili z baterijo zmogljivosti kar 4.000 miliamper ur. Čeprav maloprodajna cena novosti ni bila razkrita, verjamemo, da ta ne bo ravno nizka, saj vendarle gre za enega prvih pametnih mobilnih telefonov, opremljenih s podporo za hitra mobilna omrežja 5G.


Prijavi napako v članku