Računalništvo, telefonija
23.07.2009 13:21
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG občutno zmanjšal količino izpustov toplogrednih plinov

LG zmanjšuje izpuste toplogrednih plinov.
LG zmanjšuje izpuste toplogrednih plinov.

Družba LG Electronics je sporočila, da je v prvi polovici letošnjega leta uspešno znižala količino izpustov toplogrednih plinov, in sicer za 2,1 milijona ton. Dva milijona ton izpustov so pri LG-ju uspeli prihraniti z boljšo izrabo energije, dodatnih 100.000 ton pa so prispevale izboljšave v proizvodnih postopkih. Skupno je LG količino toplogrednih izpustov znižal za okoli 5 do 7 odstotkov.

Vpliv na okolje, ki ga predstavlja znižanje količine izpustov za 2,1 milijona ton, je enakovreden posaditvi 700 milijonov borovcev, ki bi zasedli površino 605 kvadratnih kilometrov. V začetku leta je LG napovedal, da želi količino toplogrednih izpustov v proizvodnji zmanjševati za vsaj 150.000 ton letno. V ta namen v svojih proizvodnih obratih uporabljajo inovativne proizvodne procese, napredno tehnologijo ter energijsko učinkovite rešitve. V zavezi k trajnostnemu razvoju varovanja okolja sodi tudi napredno delo z odpadki in manjšanje njihovega obsega.

Škodljivi vplivi na okolje seveda ne nastajajo zgolj pri proizvodnji izdelkov, temveč tudi pri njihovi uporabi. LG načrtuje, da bo v svojih izdelkih še dodatno zmanjšal porabo energije ter jih naredil učinkovitejše ter posledično prijaznejše okolju. Do leta 2012 naj bi toplogredne izpuste, ki so posledica uporabe izdelkov LG zmanjšali za okoli 15 odstotkov (v primerjavi z letom 2007). Do leta 2020 pa naj bi uporaba okolju prijaznih izdelkov LG privarčevala kar 30 milijonov ton škodljivih toplogrednih izpustov.

Upoštevajoč klimatske spremembe in višjo stopnjo razgledanosti o okoljski problematiki, bodo le-ti pomagali ustvarjati boljše in okolju prijaznejše izdelke.

“Stare navade nas ne smejo ovirati – pohitriti moramo razvoj novih energijsko učinkovitih tehnologij. V naših laboratorijih že preizkušamo vrsto energijsko učinkovitih izboljšav,” je povedal tehnološki direktor korporacije LG Electronics dr. Woo Paik.


Prijavi napako v članku