Telefoni
26.06.2014 10:40

Deli z drugimi:

Share

LG naznanil pričetek prednaročil za pametno ročno uro G Watch

Pametna ročna ura LG G Watch bo nedvomno močno poenostavila vsakodnevna opravila njenih lastnikov.
Pametna ročna ura LG G Watch bo nedvomno močno poenostavila vsakodnevna opravila njenih lastnikov.

Takoj po predstavitvi pametne ročne ure Samsung Gear Live (bit.ly/Samsung-Gear-L) je svoj izdelek predstavilo še podjetje LG in ob tem najavilo, da je njegovo pametno ročno uro G Watch že mogoče prednaročiti v 12 država širom sveta, med katerimi najdemo Združene države Amerike, Združeno kraljestvo, Kanado, Nemčijo, Južno Korejo in Japonsko. Ključna prednost pametne ročne ure podjetja LG v primerjavi s konkurenco je v procesorski zmogljivosti, saj ta za preračunavanje podatkov uporablja zmogljiv Qualcomm procesor Snapdragon 400. Tu gre za enak procesor, kot ga najdemo na primer v pametnem mobilnem telefonu Galaxy S4 Mini podjetja Samsung.

Pametna ročna ura LG G Watch bo zlahka prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike, saj temelji na osnovi inovativne platforme Android Wear. Ta se bo zlahka prikupila tudi ljubiteljem gibanja v naravi in športnikom, saj je odporna na vodo, prah in tresljaje. Za prikazovanje slik je na voljo zaslon z 1,65-palčno (4,2-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 280 x 280 slikovnih točk, medtem ko je za shranjevaje podatkov na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov. Tu najdemo še sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov in baterijo zmogljivosti 400 mAh.

Ker pametna ročna ure LG G Watch temelji na osnovi inovativne platforme Android Wear, omogoča neposredno uporabo funkcije Google Now, preko katere lahko uporabnik kar z uporabo glasu na sila enostaven način preveri vreme, športne rezultate, pregleda letalski vozni red in še mnogo več. Pametno ročno uro LG G Watch lahko za nameček uporabljamo celo kot digitalno asistentko in priročen navigacijski sistem. Ker je njena maloprodajna cena postavljena na preračunanih 170 evrov, bo zanjo na celinski Evropi potrebno odšteti okoli 300 evrov.


Prijavi napako v članku