Strojna oprema
24.09.2006 11:40

Deli z drugimi:

Share

Lexmark z novima brizgalnikoma

Lexmark Z845 nudi zmagovalno kombinacijo zmogljivosti in vrednosti glede na ceno. Pridružuje se mu prenosni Lexmark P350, ki v razred brizgalnih tiskalnikov uvaja novo tehnologijo uporabe črnil ter upravljanja s papirjem, s čimer dosega izjemno kakovost natisnjenih fotografij.

Lexmarkovi zmogljivi barvni tiskalniki se lahko pohvalijo z dvema okrepitvama. V boj v nižjem cenovnem razredu barvnih tiskalnikov se podaja novinec Lexmark Z845, ki stavi predvsem na hitrost in kakovost izpisa dokumentov ter fotografij. Namenjen je uporabnikom, ki potrebujejo preprost, a zanesljiv barvni tiskalnik, ki bo kos vsakdanjim, občasno pa tudi nevsakdanjim opravilom. Vgrajena tehnologija mu omogoča hiter izpis, saj v minuti natisne do 24 črno-belih ali do 18 barvnih strani. Fotografije natisne brez roba, v pomoč pri delu pa so mu dodatne barvne in foto kartuše ter programska oprema Fast Pics and Imaging Studio, ki omogoča enostavno popravljanje, tiskanje in urejanje fotografij.

Z modelom Z845 Lexmark nudi uporabnikom nešteto možnosti, med katerimi velja izpostaviti nizke stroške tiskanja in skrb za okolje.

“Študentje in domači uporabniki, ki potrebujejo običajen tiskalnik, bodo znali ceniti hitrost tiskanja in izjemno vrednost glede na ceno tiskalnika Z845,” je povedal Lexmarkov podpredsednik in vodja oddelka potrošniških tiskalnikov Najib Bahous,.
Drugi Lexmarkov novinec je model P350 Portable Photo Printer, ki bo dodobra premešal karte v razredu prenosnih tiskalnikov. Opremljen je z novim sistemom za tiskanje fotografij, ki izkorišča novo Evercolor II brizgalno tehnologijo, ki ob uporabi namenskega foto papirja ponuja izjemno kakovost natisnjenih fotografij, te pa so hkrati tudi dolgo obstojne.

Tehnologija Evercolor II uporablja črnila s pigmentom, kar Lexmark P350 s pridom izkorišča in tako natisne odlične fotografije velikosti 10 x 15 centimetrov v 75 sekundah. Ločljivost barvnega tiska znaša do 4.800 x 1.200 točk, tiskalnik pa podpira brezrobo tiskanje. Lexmarkov nov foto papir, imenovan PerfectFinish Photo Paper, namreč premore ogromno mikro por, ki črnilo hitro vsrkajo, zato se to ne razlije na fotografijah. V primerjavi z običajnimi črnili se pigmentirana črnila hitreje sušijo in so odporna na vodo. Takšne fotografije so izjemno obstojne, saj v običajnih pogojih hranjenja ohranijo svojo podobo tudi po stoletje ali več.

Lexmark P350 prinaša najsodobnejšo brizgalno tehnologijo v kompaktnem in prenosljivem ohišju. Z njim lahko tudi amaterski fotografi izdelajo barvno bogate fotografije, ki so za nameček še izredno obstojne,” pravi Najib Bahous.
Mali in stilsko lepo oblikovani Lexmark P350 je kos vsakodnevnim opravilom, širok nabor funkcij pa uporabnikom omogoča pregledovanje, urejanje, tiskanje, shranjevanje in izmenjavo digitalnih fotografij. Tiskalnik lahko deluje samostojno, omogoča pa tudi priklop na PC ali Mac računalnike.

Uporabniki lahko tiskajo neposredno iz pomnilniških kartic, digitalnih kamer, USB ključkov ter celo sodobnih mobilnih telefonov – če dokupimo modrozobi (op. Bluetooth) vmesnik. Velik (diagonala 6 cm) in pregleden barvni LCD zaslon je kot nalašč za delo s fotografijami.


Prijavi napako v članku