Tiskalniki in skenerji
03.05.2010 10:23
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lexmark priporoča recikliranje tiskalniških kartuš in tonerjev

Podjetje Lexmark je predstavilo rezultate raziskave, ki je ugotavljala, kakšen je vpliv tiskalniških kartuš in tonerjev v njihovi življenjski dobi. Analiza Life Cycle Assessment (LCA) je pokazala, da recikliranje in obnova kartuš znatno prispevata k manjšim obremenitvam okolja. V primerjavi z možnostjo, da uporabnik kartušo zavrže kot smeti, je recikliranje z vidika izpustov ogljika do okolja prijaznejše do 60 odstotkov.
Uporabniki tiskalnikov morajo najprej razumeti, kako s svojimi sedanjimi tiskalniškimi navadami vplivajo na okolje, šele nato jih bodo lahko spremenili.
Uporabniki tiskalnikov morajo najprej razumeti, kako s svojimi sedanjimi tiskalniškimi navadami vplivajo na okolje, šele nato jih bodo lahko spremenili.

Lexmarkova raziskava odkriva več prednosti odgovornega tiskanja, saj slednje pripomore tako k varovanju okolja, hkrati pa je prijaznejše tudi do denarnice uporabnika. Študija LCA, ki je raziskovala vplive tiskalniškega potrošnega materiala na okolje, je upoštevala vpliv kartuš in tonerjev od njihove proizvodnje, distribucije ter uporabe vse do konca njihove življenjske dobe.

“Uporabniki tiskalnikov morajo najprej razumeti, kako s svojimi sedanjimi tiskalniškimi navadami vplivajo na okolje, šele nato jih bodo lahko spremenili. Lexmark si prizadeva za izobraževanje uporabnikov, da bi le-ti tiskali bolj odgovorno in okolju prijazno. Svetujemo jim, naj tiskajo manj, oziroma bolj premišljeno ter izrabljene kartuše predajo v reciklažo. S tem kar maksimalno zmanjšajo škodljiv vpliv na okolje,” je povedal Lexmarkov podpredsednik in vodja oddelka tiskalniških rešitev in storitev Marty Canning.

Osveščeni aktivni uporabniki

Lexmark uporabnikom predlaga nekaj tiskalniških ukrepov, s katerimi lahko občutno znižajo izpuste ogljika:

– vrnitev izrabljenih Lexmarkovih kartuš in tonerjev v reciklažo (Lexmark v okviru svojega programa Lexmark Cartridge Collection vsako leto reciklira na milijone kartuš in tonerjev; predaja potrošnega materiala je za uporabnika brezplačna in je na voljo v več kot 50 državah)

– tiskanje zgolj nujnih dokumentov in uporaba obojestranskega tiskanja

– tiskanje več dokumentov hkrati

– uporaba digitalnega procesiranja dokumentov, denimo optičnega zajema dokumentov v digitalno obliko

– uporaba kartuš in tonerjev s povečano kapaciteto črnila – s tem se v življenjski dobi naprave porabi manj potrošnega materiala, kar ustvarja manj odpada ter pomeni manjše breme na strani vstopnih materialov v proizvodnjo.


Prijavi napako v članku