Strojna oprema
18.03.2008 14:00
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ThinkPad X300 v Sloveniji


Lahek kot peresce …

Kot smo že poročali, je podjetje Lenovo predstavilo ultra lahki prenosni računalnik ThinkPad X300, ki je namenjen predvsem poslovnežem. Sedaj pa je bil tudi uradno predstavljen slovenski javnosti. Prenosnik je najlažji in najtanjši polno opremljen računalnik v svojem razredu. Gre za ultra lahek in praktičen računalnik za nošenje, ki v najtanjšem delu meri zgolj 1,85 cm, kar je približno toliko, kot meri ameriški kovanec za 25 centov v višino, njegova teža pa znaša le 1,43 kg.

ThinkPad X300 je opremljen s številnimi novimi tehnologijami, kot je na primer Solid State Disk. Omenimo lahko tudi LED osvetlitev, daljšo življenjsko dobo baterije in izboljšano možnost brezžičnega povezovanja. Zahvaljujoč izjemnim lastnostim zaščite okolja ter tehnologijam, ki okolju ne škodujejo, kot je na primer procesor z nizko napetostjo, je ThinkPad X300 dobitnik zlatega statusa za energijsko varčen proizvod EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool). Zunanjost, ki je izdelana iz ojačanih karbonskih vlaken, “Next Generation ThinkPad Roll Cage” omogoča zaščito prenosnika v primeru padca, ki se lahko pripeti med delom na poti. Enake materiale uporabljajo pri konstruiranju letal in tudi bolida formule 1 za okrepitev strukture brez dodatne obremenitve na teži.


… a trden kot železo, pardon, karbonska vlakna.

“Prenosni računalnik ThinkPad X300 predstavlja prelomnico znotraj serije ThinkPad,” je dejal Peter Hortensius, višji podpredsednik poslovne enote prenosnikov podjetja Lenovo, “ThinkPad je postavljal trende v oblikovanju osebnega računalnika celih 15 let, s pospeševanjem inovativnosti in usmeritvijo na osnovne potrebe uporabnikov ThinkPadov: kvaliteto, zanesljivost in funkcionalnost. Naši uporabniki so povedali, da želijo prenosni računalnik, ki bi bil tanek in lahek, vendar bi ob tem obdržal zmogljivost baterije, USB vhod in seveda DVD snemalnik. Vse omenjene zahteve uporabnikov so zdaj združene v novem prenosniku ThinkPad X300, ki je naš najtanjši in najlažji ThinkPad doslej.”

Začetna cena prenosnega računalnika ThinkPad X300 je 2200 EUR (DDV ni vključen v ceno), v Sloveniji pa bo dostopen konec marca pri poslovnih partnerjih podjetja Lenovo.


Prijavi napako v članku