Strojna oprema
22.08.2008 10:03

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ThinkPad W700

Podjetje Lenovo je predstavilo ThinkPad W700. Novi prenosnik ima 17-palčni zaslon in je prvi prenosnik nasploh z vgrajeno grafično tablico in priloženim pisalom ter kalibratorjem barv. W700 ponuja tudi druge najnovejše tehnologije kot so grafične kartice NVIDIA Quadro FX in podpora prihajajočim Intelovim mobile quad core procesorjem. Z novim ThinkPadom pa dobi uporabnik v roke tudi možnost vgradnje dveh diskov z RAID nastavitvami, do 8 GB DDR3 pomnilnika, zraven pa še 2GB Intel Turbo Memory, široko paleto brezžičnih povezav, ki vsebujejo WiFi, bluetooth in ultra širokopasovno tehnologijo, po želji pa še Blu-ray DVD zapisovalnik.

Lenovo in Intel sta sodelovala pri integraciji barvnega kalibratorja in grafične tablice. Ti dve novosti sta namenjeni predvsem za uporabnike, ki ustvarjajo digitalne vsebine, kjer jim grafična tablica omogoča lažje delo. Barvni kalibrator avtomatsko uravna barvo zaslona v polovici časa, ki ga potrebuje večina eksternih kalibratorjev, poleg tega pa to naredi z večjo natančnostjo, kar pripelje do kar najbolj realnih podob.

Lenovo ponuja tudi modele z Intel vPro tehnologijo, ki omogoča večjo prilagodljivost. Na izbiro sta dve različni grafični kartici; NVIDIA Quadro FX 2700M ter 3700M Open GL, ti premoreta do 1GB pomnilnika, kar prispeva k izjemnemu grafičnemu prikazovanju. Trda diska sta lahko prirejena za RAID 0 ali pa za RAID 1. RAID 0 omogoča uporabnikom dostop in shranjevanje podatkov hitreje kot pri navadnih zapisovalnih metodah. RAID 1 pa po drugi strani omogoča zrcalno redundanco podatkov.

Zaslon pri ThinkPad W700 je lahko po vaši želji tudi novi 400-nit WUXGA, ki premore dvakrat višjo svetilnost, kot so jo imeli prejšnji modeli. 72-odstotni barvni spekter pa omogoča več kot 50% močnejšo intenzivnost barv. Glede povezljivosti je prav tako poskrbljeno z Dual Link DVI, Display Port, VGA, čitalec kartic, ki zazna 7 različnih vrst le teh ter 5 USB priključkov. Dodatne možnosti, ki se jih doda po želji pa so: compact flash reader, Blu-ray zapisovalnik, čitalec prstnih odtisov, smartcard čitalec in trdi diski s celovito enkripcijo.


Prijavi napako v članku