Računalništvo, telefonija
08.01.2013 08:11

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavlja večnamenski računalnik za vse člane gospodinjstva

Družba Lenovo danes predstavlja novo računalniško kategorijo. IdeaCentre Horizon Table PC je prvi 'gospodinjski računalnik', saj je namenjen več uporabnikom, postavi se lahko v različne vloge, seveda pa ne manjka niti tehnologija upravljanja z dotiki. Je odličen digitalni sopotnik vseh članov gospodinjstva, ki ga lahko enostavno prenašajo iz prostora v prostor, kjer ga pač potrebujejo. Obiskovalci sejma CES 2013 pa so si že lahko ogledali prototip 39-palčnega družinskega računalnika, razvitega pod kodnim imenom Gamma.
Lenovo predstavlja večnamenski računalnik za vse člane gospodinjstva
Lenovo predstavlja večnamenski računalnik za vse člane gospodinjstva

Horizon Table PC

predstavlja hibrid tablice in računalnika vse-v-enem. Njegova odlika je velik 27-palčni (68,6 cm) zaslon, ki je občutljiv na večprstni dotik, kar pomeni, da lahko z njim dela ali se igra več uporabnikov hkrati. Položen na ravno površino lahko postane digitalni nadomestek priljubljenih družabnih iger, kakršna je Monopoly, in kot tak ponuja zabavo za vso družino. Velik zaslon računalnika omogoča tudi odlično uporabniško izkušnjo ob igranju sodobnih iger, še posebej tistih, ki so zanj posebej prirejene – takšne večigralske igre sta že pripravili založniški hiši Electronic Arts in Ubisoft. Igralci se naravnost zlijejo z akcijo na zaslonu, pri čemer velja, da poleg dotika še vedno lahko uporabljajo vse obstoječe igralne pripomočke, kot so igralne palice in podobni krmilniki.

“Danes smo priča temu, kako se uporabniška izkušnja seli med štirimi zasloni – od namiznega računalnika na prenosnik, tablico in pametni telefon. Uporabniki imajo danes na voljo izredno zmogljive naprave, zato smo oblikovali računalnik, ki lahko ugodi zahtevam praktično vseh družinskih članov – tudi hkrati. Ko tako družina ali prijatelji uživajo ob skupnem ogledu fotografij ali filma oziroma poslušajo glasbo ali pa igrajo sodobne igre, vidimo, da lahko tehnologija tudi združuje ljudi. Računalnik IdeaCentre Horizon odseva naše sposobnosti inoviranja in oblikovanja rešitev, ki bodo zaznamovale obdobje PC+,” je povedal podpredsednik in vodja oddelka računalnikov pri podjetju Lenovo Peter Hortensius.

Del računalnika Horizon Table PC, na katerem teče operacijski sistem Windows 8, je tudi aplikacijska tržnica Lenovo App Shop, v kateri lahko uporabniki dostopajo do več kot 5000 aplikacij in iger, namenjenih resnemu delu ali zabavi. Horizon ima že prednameščenih več iger in aplikacij, namenjenih izobraževanju, ki so jih prispevali vodilni ponudniki v industriji zabave, kot so Electronic Arts, FableVision, Open Labs, Ubisoft, FilmOn TV in drugi.

Lenovov sistem »pametnih tečajev« omogoča, da uporabniki računalnik Horizon hitro postavijo v ležeč položaj na ravni površini, kar obenem tudi takoj aktivira večuporabniški vmesnik Lenovo Aura. Ta preprost omogoča enostavno upravljanje z računalnikom vsem družinskim članom, ne glede na to, ali gre za družabne, multimedijske ali izobraževalne vsebine.

Horizon se postavljen v pokončni položaj hipno spremeni v namizni računalnik tipa vse-v-enem in je nared za delo. Vsebine na velikem zaslonu so dobro vidne z vseh zornih kotov, kakovostno sliko pa na zaslon pošilja grafična kartica NVIDIA GeForce. Da zmogljivosti računalnika ne postanejo šibki člen računalnika, skrbi zmogljiv štirijedrni procesor iz družine Intel® Core™ i7. Iz vgrajenih zvočnikov prihaja po zaslugi tehnologije Dolby Home Theatre® v4 nadpovprečno dober zvok, zato lahko ta računalnik brez težav nadomesti tudi televizor in multimedijski predvajalnik.

Med dodatno opremo je na voljo tudi posebna mizica, s katero postane upravljanje z računalnikom Horizon Table PC v gospodinjstvu še enostavnejše. Lenovo načrtuje, da bo prvi pravi družinski računalnik na večjih svetovnih trgih na voljo v začetku poletja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku