Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
Namizni računalniki
10.01.2022 14:30
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavlja poslovne računalnike za spodbuditev globalnega okrevanja

Lenovo je na sejmu CES predstavil nove prenosnike ThinkBook, popolnoma novo družino namiznih računalnikov in dodatke, ki prinašajo vrhunske materiale, prefinjen in trajnosten dizajn ter inovativne funkcije.

Edinstveni novi ThinkBook™ Plus Gen 3 je prvi 17,3-palčni prenosnik z ultra širokim primarnim zaslonom z razmerjem stranic 21 : 10 na trg (1), hkrati pa ima vgrajen še inovativni 8-palčni sekundarni zaslon, ki prinaša popolnoma novo dimenzijo večopravilnosti in odpira številne možnosti uporabe.

Lenovo hkrati predstavlja tudi povsem novo družino namiznih računalnikov. ThinkCentre™ neo ponuja rastočim podjetjem širši izbor prilagodljivih visoko zmogljivih računalniških rešitev z izjemnim tehnološkim napredkom v novi dobi medsebojno povezanih hibridnih delovnih mest.

Posodobljeni ThinkBook 13x Gen 2 lahko vključuje dodatno brezžično podlogo za polnjenje za več naprav hkrati (ThinkBook Wireless Multi-Device Charging Mat), ki omogoča brezžično polnjenje (2) prenosnika prek tehnologije Power by Contact in združljivih mobilnih naprav prek polnilnika standarda Qi (3).ThinkBook 14 Gen 4+ i in novi ThinkBook 16 Gen 4+ i sta tanjša, vgrajene pa imata zaslone z razmerjem stranic 16 : 10, večje steklene sledilne ploščice, pametne senzorje in pametnejše funkcije. Vse najnovejše osebne računalnike poganjajo procesorji Intel® Core™ 12. generacije ter operacijski sistem Windows 11. Portfelja novosti zaokrožajo novi dodatki, vključno s praktičnim nahrbtnikom in miškami.

Produktivnost dveh zaslonov

Za izboljšanje produktivnosti in učinkovitosti je običajno potrebna priključitev drugega zaslona, ​​ki običajno ni prenosen. ThinkBook Plus Gen 3 to spreminja, saj gre za prvi 17,3-palčni prenosnik na trgu z vgrajenim sekundarnim 8-palčnim barvnim LCD-zaslonom. Produktivna večopravilnost je postala nova norma, vendar pogosto zahteva več naprav in večji delovni prostor. Zdaj s ThinkBook Plus Gen 3 ta delovni prostor postane mobilen. Izjemno širok primarni zaslon z razmerjem stranic 21 : 10 že ponuja več prostora za izkoriščanje prednosti funkcij sistema Windows 11, kakršna je Snap layouts, vendar dodajanje drugega zaslona, občutljivega na dotik in z vgrajenim digitalnim peresom, predstavlja nove možnosti produktivne rabe:

 • Orodjarne aplikacij (4) so lahko prikazane na drugem zaslonu, kar sprosti glavni zaslon za ustvarjanje.
 • Bolj privlačno sodelovanje v konferenčnih klicih s sliko polne širine, ki doda okno za klepet na drugem zaslonu (5) ali funkcijo beležnice (6) za zapiske med spletnimi sestanki.
 • Lahko se uporablja kot risalna deska za urejanje ali izboljšanje slik.
 • Možnost prikaza »slap« je zelo uporabna med urejanjem dokumenta, saj se izvorne strani lahko raztezajo od glavnega do drugega zaslona.
 • Funkcija “Magic Launcher” (7) lahko postavi pogosto uporabljene ikone aplikacij na drugi zaslon za hiter dostop.
 • Funkcija kalkulatorja olajša navigacijo po preglednicah ali finančnih aplikacijah, zagon skupine aplikacij je mogoče celo konfigurirati tako, da na primer samodejno odpre kalkulator, ko uporabnik zažene aplikacijo za urejanje preglednic.
 • Zrcaljenje pametnega telefona (8) na drugi zaslon izboljša večopravilnost in sinergijo med napravami.

Z vidika tehnologije in dizajna je ThinkBook Plus Gen 3 visoko zmogljiv prenosnik. Poganjajo ga procesorji Intel Core H-Series 12. generacije, vgrajene pa ima do 32 GB pomnilnika LPDDR5 in do 2 TB pogon SSD. Zmogljivosti je torej v izobilju. ThinkBook Plus Gen 3 ima tudi:

 • 17,3-palčni primarni zaslon ločljivosti 3072 x 1440 pik z osveževanjem 120 Hz, ultra široko razmerje stranic 21 : 10, do 400 nit svetlosti in 90 % razmerje med zaslonom in ohišjem, podporo Dolby Vision® in certifikat TÜV Rheinland EyeSafe ® za nizko modro svetlobo.
 • 8-palčni drugi LCD-zaslon ločljivosti 800 x 1280 pik, občutljiv na dotik, in vgrajeno digitalno pisalo
 • Pametni gumb za vklop z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov.
 • Infrardečo kamero polne visoke ločljivosti z zaslonko za fizično zasebnost.
 • Harman/Kardon je zanj razvil sistem zvočnikov Dolby Atmos®.
 • Wi-Fi 6E za hitro in stabilno povezljivost.
 • Osvetljeno tipkovnico in steklena sledilno ploščico Click Pad.

ThinkCentre neo navdihuje novo generacijo

Kar zadeva neprekinjenost poslovanja, je pandemija verjetno najbolj prizadela mala in srednja podjetja. Mnoga se še naprej soočajo z izzivi prilagoditve hitrosti digitalne preobrazbe in sprejetju hibridnih delovnih modelov. Mala in srednja podjetja bodo morala sprejeti digitalne poslovne strategije za dolgoročno vrednost. Trdno verjamemo, da bodo mala in srednja podjetja z izkoriščanjem inovativne tehnologije, izboljšanjem sodelovanja in doseganjem višje učinkovitosti prek trajnostno naravnanega poslovanja poganjala globalno okrevanje. Lenovo prisluhne strankam in analizira vpoglede za razvoj osnovnega nabora izdelkov, ki uporabnikom in podjetjem pomagajo pri inteligentni preobrazbi.

Namizni računalniki so pogosto bolj primerni za določene delovne naloge ali poslovne funkcije. Produktivnost je mogoče izboljšati, zlasti v zahtevnih grafičnih aplikacijah ali velikih naborih podatkov z izbiro najprimernejšega orodja, ki omogoča udobna delovna okolja. Ob upoštevanju stroškov lahko namizni računalniki postanejo pametnejša naložbena izbira z ugodnejšo začetno naložbo ter lažjim vzdrževanjem in upravljanjem.

Računalniki ThinkCentre neo ponujajo eleganten in minimalističen dizajn za sodoben videz z novimi barvami in materiali. Možnosti povezljivosti in pametnejša spletna srečanja omogočajo futuristično sodelovanje, rešitve ThinkShield™ izboljšujejo varnost, medtem ko so zaveze glede trajnosti okrepljene z uporabo plastike iz oceana v embalaži in okolju prijaznem dizajnu z uporabo recikliranih vsebin in materialov. V ponudbi neo so trije novi računalniki, ki jih poganjajo procesorji Intel Core 12. generacije: ThinkCentre neo 70t, ThinkCentre 50s in ThinkCentre neo 30a 24.

 • ThinkCentre neo 70t cilja na zadovoljitev potreb ustvarjalcev visoko zmogljivih vsebin, razvijalcev in vseh, ki delajo s kompleksnimi delovnimi obremenitvami. Vgrajene ima do 128 GB pomnilnika DDR5, grafiko NVIDIA® do RTX™ 3060 Ti s certifikatom NVIDIA Studio in 2 TB trdi disk ali 1 TB pogon SSD za sočasno opravljanje več nalog. S pametnim kablom, ki v trenutku poveže dve računalniški napravi, medtem ko ju hkrati upravlja na enem zaslonu, je sodelovanje dvignjeno na višjo raven in lažje kot kdaj koli prej. S funkcijo Smart Storage lahko enostavno in varno izdelate samodejne varnostne kopije podatkov in do njih dostopate iz več naprav.
 • ThinkCentre neo 50s je namizni računalnik majhnega formata, zasnovan za zagotavljanje zmogljivosti in prihranka prostora, saj njegovo ohišje premore le 7,4 litra prostornine. Certifikat EPEAT Gold za energetsko učinkovitost in hladilni sistem Intelligent Cooling Engine 5.0 zagotavljata, da računalnik deluje z optimalno porabo energije. TÜV-certifikat Ultra-Low Noise (ULN) in embalaža iz reciklirane plastike obljubljajo tiho delovanje in prijaznost do okolja.
 • ThinkCentre neo 30a 24 je namizni računalnik vrste vse-v-enem (AIO) in je opremljen s 23,8-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti z razmerjem stranic 16 : 9, zvokom podjetja Harman® in zložljivo spletno kamero. Neo 30a 24, ki je osredotočen na zagotavljanje visoke produktivnosti in pametnejšo konferenčno izkušnjo, vključuje AI Meeting Manager, ki ponuja prevajalnik, ki v realnem času pretvori glas v besedilo, podnapise, urejevalnik zapiskov in rešitev Amazon® Alexa® Voice Interaction (9) za futuristično izkušnjo sodelovanja. Rešitev Lenovo Smart Appearance pa izboljša obrazne poteze in zamegli ozadje za profesionalne video konference.

Novi dizajni, boljše uporabniške izkušnje

ThinkBook je bil vedno zasnovan z mislijo na končnega uporabnika. Najnovejši prenosniki so opremljeni z živahnimi zasloni z visoko hitrostjo osveževanja in visokim razmerjem med zaslonom in ohišjem, v tankih ohišjih pa prinašajo veliko pametnih funkcij.

ThinkBook 13x Gen 2, zasnovan v sodelovanju s podjetjem Intel, je zelo tanek (12,9 mm) in lahek (1,21 kg) vrhunski aluminijast prenosnik, ki izpolnjuje zahteve Intel Evo glede specifikacij strojne opreme in uporabniške izkušnje glede odzivnosti, takojšnjega prebujanja, avtonomije baterije, hitrega polnjenja in inteligentnega sodelovanja. Poleg najnovejših procesorjev Intel Core U-Series 12. generacije, ThinkBook 13x Gen 2 premore svetel 13,3-palčni zaslon z razmerjem stranic 16 : 10 (razmerje med zaslonom in ohišjem je večje od 91 %), certifikat EyeSafe ter tipkovnico od roba do roba. Zmogljiva baterija kapacitete 56 Wh in senzorji svetlobe za upravljanje energijske učinkovitosti zaslona pomenijo, lahko pozabite na skrbi glede avtonomije baterije. Edinstvena brezžična podloga za polnjenje več naprav je na voljo za doplačilo in lahko zagotavlja 65 W brezžično polnjenje prenosnika (2) prek Power by Contact, vgrajeni polnilnik Qi pa lahko polni združljivo mobilno napravo z močjo do 10 W (3).

Prenosnika ThinkBook 14 in 16 Gen 4+ i ponujata zelo prilagodljive možnosti konfiguracije, od običajnih potreb po produktivnosti do visoko zmogljivih modelov. Vsi imajo tanjši dizajn kot prejšnja generacija in širše razmerje stranic (16 : 10) ob večji površini zaslona. Uporabnik lahko izbira med 14-palčnim 90 Hz zaslonom ločljivosti 2880 x 1800 pik in 16-palčnim 120 Hz zaslonom ločljivosti 2560 x 1600 pik s strojno kalibracijo barv, oba pa lahko poganja grafična kartica NVIDIA RTX. Večja sledilna ploščica s stekleno površino prispeva k bolj interaktivni izkušnji, zvočniški sistem Dolby Atmos pa zagotavlja izjemen zvok za klice in zabavo. Izbirne pametne funkcije so osredotočene na varnost in sodelovanje:

 • Senzor za osvetlitev okolice upravlja energijsko učinkovitost zaslona za samodejno prilagajanje svetlosti glede na svetlobne pogoje.
 • Senzor Time of Flight (ToF) deluje v kombinaciji z infrardečo spletno kamero FHD za zaznavanje prisotnosti uporabnika, kar omogoča prijavo brez dotika prek sistema Windows Hello, zaklepanje sistema ob odsotnosti uporabnika pa tudi samodejno prilagajanje svetlosti zaslona in osvetlitve tipkovnice.

Na voljo so tudi novi dodatki, ki so zasnovani tako, da olajšajo prehode med delovnimi okolji. ThinkBook Plus Gen 3 Sling Backpack je trden in eleganten nahrbtnik, izdelan iz materialov, odpornih na vremenske vplive, s priročno oblazinjeno in nastavljivo naramnico za dodatno udobje ter vključuje žepe z zadrgo in skrite žepe za shranjevanje manjših predmetov. Miški ThinkBook Rechargeable Mobile Mouse in ThinkBook Rechargeable Performance Mouse ponujata vrhunsko in dosledno zasnovo s povezavami Bluetooth z dvojnim gostiteljem, saj omogočata seznanjanje z dvema različnima napravama, podpirata polnjenje prek vmesnika USB-C in nastavljivo občutljivost senzorja (DPI do 2400).

Po meri hibridne delovne sile

Mala in srednja podjetja imajo številne izzive, s katerimi se morajo spopasti, da bi svojim zaposlenim zagotovila tisto, kar potrebujejo za produktivnost, zlasti v času dela na daljavo. Številna mala in srednja podjetja nimajo razkošja, da bi lahko uporabila namenske vire IT in potrebujejo podporo, ko gre za namestitev novih naprav in selitev podatkov iz obstoječe strojne opreme. To je zamudna dejavnost, ki lahko povzroči povečanje števila klicev na oddelek podpore, če je uvedba opravljena napačno.

Easy Install je storitev uvajanja, posebej zasnovana za mala in srednja podjetja, pri čemer bo Lenovo zagotavljal storitve namestitve nove tehnologije na daljavo in na lokaciji podjetja. Podjetja so lahko prepričana, da so bili strojna oprema, dodatki in programska oprema njihovih zaposlenih pravilno nameščeni, pravilno konfigurirani, nastavljeni in preizkušeni, kar izboljša produktivnost in izkušnjo zaposlenih. Storitve Easy Install bodo strankam na voljo prek njihovega želenega načina nakupa, to je neposredno pri družbi Lenovo in Lenovo partnerjih. Lenovo Easy Install ponuja podjetjem enostaven in stroškovno učinkovit način za uvajanje novih naprav, tako da lahko svoj čas, energijo in vire IT osredotočijo na ključne poslovne prioritete.

Cene in dobavljivost

ThinkBook Plus Gen 3 in ThinkBook 16 Gen 4+ i bosta predvidoma na prodajnih policah septembra, ThinkBook 13x Gen 2 in ThinkCentre neo 70t pa junija letos. Računalnika ThinkCentre neo 50s in ThinkCentre neo 30a 24 bosta predvidoma naprodaj maja.

Dodatki ThinkBook Plus Gen 3 Sling Backpack ter miški ThinkBook Wireless Mobile Mouse in ThinkBook Wireless Performance Mouse bodo predvidoma na voljo junija.

1 Na podlagi interne raziskave podjetja Lenovo, opravljene novembra 2021.
2 Brezžično polnjenje do 65 W na ThinkBook 13x Gen 2 i.
3 Brezžično polnjenje do 10 W na mobilnih napravah, združljivih s standardom Qi.
4 Na sekundarnem zaslonu so podprte aplikacije s premičnimi orodnimi vrsticami.
5 Preizkušene so bile naslednje komunikacijske aplikacije: Microsoft Teams, Skype, Zoom. Druge aplikacije za klepet imajo lahko omejeno ali nič funkcionalnosti.
6 Microsoft OneNote je bil preizkušen. Druge aplikacije za beleženje, ki podpirajo vnos s pisalom, lahko delujejo z omejeno funkcionalnostjo.
7 Magic Launcher podpira katero koli bližnjico do ikone aplikacije. Bližnjice aplikacij je mogoče tudi združiti.
8 Zrcaljenje pametnega telefona je podprto na vseh mobilnih napravah, ki so združljive z Motorola Ready-For.
9 Amazon Alexa je na voljo na ThinkCentre neo 30a 24 na izbranih trgih.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

S&T ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več