Računalništvo, telefonija
22.02.2016 15:12

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavlja nove tablice TAB3

Družba Lenovo je danes predstavila novo družino tablic. Tablica TAB3 10 Business je Androidna tablica za poslovno rabo, medtem ko sta modela TAB3 7 in TAB3 8 namenjena domači oziroma družinski uporabi. TAB3 10 Business je bila izdelana skladno z zahtevami sodobnih podjetij in njihovih zaposlenih, ki si želijo zmogljivih in prilagodljivih pametnih naprav. Tablica ima nameščeni najnovejši Android 6.0, ki premore še dodatne optimizacije za poslovne potrebe v obliki Android For Work, vključno z vrsto varnostnih rešitev.
Lenovo TAB3_10 Business_Splash Proof
Lenovo TAB3_10 Business_Splash Proof

Tablica TAB3 10 Business je optimizirana za poslovno mobilnost in oblikovana po zahtevah zaposlenih, ki so na svojem delovnem mestu stalno v gibanju. Prilagoditi se zna vrsti načinov rabe, od rabe v konferenčnih dvoranah, prek rabe v proizvodnih obratih do rabe na prodajnih mestih. Lenovo raziskave navad uporabnikov hkrati kažejo, da so tablice najbolj deljene naprave med člani gospodinjstva. Prav zato je to v ospredju pri tablicah TAB3 8 in 7, ki bistveno bolje podpirata večuporabništvo kot druge tablice. Najmlajšim je namenjen poseben otroški način, ki med drugim prilagodi tudi delovanje samega zaslona na dotik, seveda pa sta tablici primerni za prav vse družinske člane.

TAB3 10 Business: prijazna do zaposlenih in posla

Vedno večje število podjetij v poslovanje uvaja Androidne tablice in tako dviga produktivnost zaposlenih. Tablica Lenovo TAB3 10 Business z optimizacijami strojne in programske opreme še toliko bolj obvlada zahteve poslovnežev. Prilagojeni Android for Work tako premore več namenskih profilov za prikaz in delo s poslovnimi vsebinami, hkrati pa ponuja tudi več možnosti zaščite podatkov in upravljanja. Tablica ima že prednaložene pakete aplikacij Android for Work, Google Play for Work, v načinu Kiosk Mode pa lahko predstavlja tudi interaktivno vsebino na prodajnem mestu. Med namenskimi poslovnimi rešitvami so na voljo še rešitve za upravljanje tablic v učilnicah, e-zdravstvu in širše. TAB3 10 Business odlikuje tudi trpežnost, saj prestane več zlorab kot druge tablice. Certifikata P2i in IP52 dokazujeta, da je odporna na prah in vodne pljuske, zaslona pa pred praskami ščiti steklo Gorilla Glass 3.

Za varnost je v TAB3 10 Business poskrbljeno s strojnim in programskim kriptiranjem podatkov, skrbniki v podjetjih pa lahko tablice upravljajo na daljavo, odklepajo/zaklepajo posamezne funkcije in celo nameščajo programsko opremo.

Tablica je opremljena z zmogljivim štirijedrnim procesorjem takta 1,3 GHz, ki ji zagotavlja odlično večopravilnost in delo z več aktivnimi aplikacijskimi okni hkrati. Z enim polnjenjem baterija zagotavlja do 12 ur avtonomije, tablica pa blesti tudi na področju povezljivosti. Poleg priključka USB se lahko poslovni uporabniki zanesejo še na dodatek v obliki mrežnega priključka (RJ45) ter bralnika kartic, med brezžičnimi tehnologijami pa poleg Wi-Fi AC, GPS ter opcijsko 4G najdemo še čip za brezstično komunikacijo NFC.

10-palčni zaslon sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti, matrika IPS pa zagotavlja izjemno žive barve. Zvok je prav tako na nivoju, saj v tablico vgrajena zvočnika podpira tehnologija Dolby Atmos, ki zna ustvariti pravi kinematografski zvok. Za zajem fotografij in video posnetkov skrbita dve kameri – tista na hrbtni strani premore ločljivost 8 milijonov pik in sistem samodejnega ostrenja, kamera na prednji strani pa ima vgrajen senzor ločljivosti 5 milijonov pik.

TAB3 7 in TAB3 8: ustvarjeni za družine

V večini gospodinjstev tablica prehaja iz rok v roke, saj nekateri uporabniki na njej gledajo video posnetke, drugi igrajo igrice, tretji pa brskajo po internetu. Lenovo je s tablicama TAB3 7 in 8 močno poenostavil deljenje tablic med uporabniki, saj ti poznata večuporabniški način delovanja in pripadajoče funkcije. Otrokom je namenjen poseben način, ki jih med drugim ščiti pred nevarnostmi interneta, staršem pa omogoča izdelavo urnika uporabe tablice. Tablici seveda vsakemu uporabniku posebej prilagodita fotografijo namizja, izbor aplikacij in njihove vsebine.

Tablici TAB3 7 in TAB3 8 premoreta tehnologijo Adaptive Display, ki zmanjša škodljive vplive modre svetlobe in manj utruja oči uporabnika. Ta tehnologija deluje stalno in prikaz slike na zaslonu (tako svetilnost kot prikaz barv) prilagaja glede na prikazano vsebino, pri čemer si pomaga s senzorjem dnevne svetlobe.

TAB3 7 in TAB3 8 sta vsestranski tablici. Poganja ju štirijedrni procesor takta 1 GHz, prav tako kot večji model pa za zvok skrbi tehnologija Dolby Atmos. V primeru manjših tablic je na hrbtni strani vgrajena kamera ločljivosti 5 milijonov, kamera na prednji strani pa ima vgrajen senzor ločljivosti dveh milijonov pik. Obe tablici bosta na voljo tudi v različici s povezljivostjo v omrežja 4G LTE za hiter dostop do mobilnega interneta.

TAB3 7: družinska tablica za vsak žep

Kompaktna in barvita tablica TAB3 7 je opremljena s 7-palčnim zaslonom IPS visoke ločljivosti. Podpira razgiban življenjski slog uporabnikov, ki veliko časa preživijo tudi zunaj doma, zato je odporna na prah in vodne pljuske.

TAB3 8: idealno razmerje med prenosljivostjo in enostavnostjo uporabe

8-palčni IPS zaslon visoke ločljivosti v navezi s parom zmogljivih zvočnikov in tehnologije Dolby Atmos za kinematografski zvok poskrbi, da je TAB3 8 idealna multimedijska spremljevalka. Primerna je za vse družinske člane, od najmlajših do najstarejših.

Cene in dobavljivost

Tablice TAB3 10 Business, TAB3 8 in TAB3 7 bodo v več različicah na voljo junija 2016, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku