Računalništvo, telefonija
10.06.2016 07:59

Deli z drugimi:

Share

Lenovo Phab2 Pro je prvi telefon Google Tango

Prvi pametni mobilni telefon s platformo Tango bo kmalu na voljo tudi povsem običajnim uporabnikom.
Prvi pametni mobilni telefon s platformo Tango bo kmalu na voljo tudi povsem običajnim uporabnikom.

Podjetje Lenovo je za ljubitelje pametnih mobilnih telefonov pripravilo izdelek, ki bo ponovno prinesel nekaj svežine na zdolgočasen trg mobilne telefonije. Njegov novi izdelek s prodajno oznako Phab2 Pro namreč temelji na osnovi projekta Tango, ki ga je podjetje Google javnosti prvič predstavilo na začetku lanskega leta. Novi pametni mobilni telefon podjetja Lenovo je dejansko opremljen z napredno tehnologijo, ki okolico vidi tako kot običajni ljudje.

Novi pametni mobilni telefon podjetja Lenovo vsebuje posebno tipalo za ocenjevanje okolice in izračun razdalj do predmetov okoli sebe, poleg tega so vanj vgrajena še dva procesorja za računalniški vid. Zmogljivost novosti naj bi znašala okoli zavidljivih 250 tisoč meritev tridimenzionalnih objektov vsako sekundo, kar bodo inženirji in programerji podjetja Lenovo s pridom izkoristili za prikaz razširjene resničnosti končnemu uporabniku.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Lenovo Phab2 Pro bo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj je opremljen s 6,4-palčnim zaslonom ločljivosti 4K, zmogljivim procesorjem Qualcomm Snapdragon 652 in štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu najdemo še vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti sistemskega prostora, baterijo zmogljivosti 4.050 miliamper ur in 6-kanalni zvočniški sistem. Novost na srečo ne bo pretirano draga, saj se bodo ameriški trgovci od nje pripravljeni ločiti že za preračunanih 440 evrov.


Prijavi napako v članku