Računalništvo, telefonija
22.01.2013 18:12

Deli z drugimi:

Share

Lenovo nadaljuje z rastjo – drugi največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA

Družba Lenovo ima po poročilu analitske hiše IDC* v zadnjem četrtletju leta 2012 v regiji EMEA 11,1-odstotni tržni delež v prodaji računalnikov, kar pomeni, da je drugi največji proizvajalec računalnikov v omenjeni regiji. Hitra rast prodaje je prispevala k velikemu uspehu v številnih državah, saj je Lenovo vodilni proizvajalec računalnikov v Rusiji, Nemčiji, Libanonu in na Danskem.
Lenovo nadaljuje z rastjo - drugi največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA
Lenovo nadaljuje z rastjo - drugi največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA

Aprila lani je vodenje regije EMEA v družbi Lenovo prevzel Gianfranco Lanci, ki je napovedal, da bo družba postala ena od treh največjih proizvajalcev računalnikov v tem prostoru. Takrat je bil Lenovo šele 5 največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA, visoka letna rast – kar 41,7 odstotka, medtem ko je trg padel za 1,6 odstotka – pa je prispevala k temu, da je prehitel številne konkurente in se zavihtel na drugo mesto.

“Aprila 2012 smo si zastavili jasen cilj – postati številka 3 v regiji EMEA in osvojiti dobro desetino trga do leta 2013. Vse to smo dosegli precej hitreje od napovedi. Na odličnih rezultatih bomo gradili tudi v prihodnje, saj si želimo postati največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA. To bomo dosegli s svojimi inovativnimi izdelki; na področju domačih uporabnikov imamo vrhunske računalnike, s katerimi lahko dominiramo, prav tako bomo ostali zvesti poslovnim rešitvam. Naša strategija PC+ nam nalaga oblikovanje računalnikov ter njihovih funkcionalnosti po okusih in potrebah uporabnikov, samo oglejte si prilagodljiv prenosnik Yoga ali 27-palčni družinski računalnik IdeaCentre Horizon,” je povedal predsednik regije EMEA v družbi Lenovo Gianfranco Lanci.

Ambicije družbe Lenovo v dobi PC+ ne temeljijo le na naprednih računalnikih, temveč podjetje svojo prisotnost širi tudi na področje tablic in pametnih telefonov. Lani je tako Lenovo začel s prodajo pametnih mobilnih telefonov v Rusiji, kjer prav tako načrtuje, da bo v prihodnjih treh letih postal eden najbolj prepoznavnih ponudnikov.

Poslovanje v regiji EMEA je v zadnjih letih pomembno prispevalo k rasti družbe Lenovo, ki že 15 četrtletij zapored raste hitreje od računalniškega trga.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku