Računalništvo, telefonija
13.09.2018 20:09
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo na konferenci Transform 2.0 predstavil inteligentne rešitve in nova partnerstva

Poslovanje Lenova je spodbujala rast na področju računalniške opreme
Poslovanje Lenova je spodbujala rast na področju računalniške opreme

Družba Lenovo je danes na konferenci Transform 2.0 predstavila vrsto novih izdelkov, partnerstev in rešitev, namenjenih podjetjem. Rešitve odsevajo strategijo družbe po stalni in inteligentni transformaciji, ki prinaša edinstveno poslovno perspektivo, kako graditi celovite rešitve s pametnimi funkcijami, ki omogočajo poslovno preobrazbo in izboljšujejo uporabniško izkušnjo.

Inteligentna transformacija bo ponovno izumila in prestrukturirala sisteme, ki v podjetjih po svetu skrbijo za proizvodnjo, upravljanje in zagotavljanje skladnosti. Preobrazbo poganjajo vzhajajoče tehnologije, vključno z umetno inteligenco, obogateno resničnostjo, internetom stvari, veriženjem podatkovnih blokov in povezljivostjo omrežij 5G. Lenovo premore vse ključne kompetence – oblak, porazdeljeno infrastrukturo, vključno z omrežnimi rešitvami in napravami.

Danes predstavljene novosti so odgovor na vse večje apetite po novih napravah in računalnikih, ki bodo kos zahtevam strank in uporabnikov, izrabljajo pa tudi potencial podatkov, računalništva v oblaku in strojnega učenja.

Yang Yuanqing, izvršni direktor podjetja Lenovo, je povedal: “Danes smo objavili vrsto partnerstev in najavili nove izdelke, s katerimi bomo uresničevali potencial inteligentne transformacije. Imamo največji nabor naprav na svetu, vodimo na področju podatkovnih centrov, poganjamo pametne vertikalne rešitve in ustvarjamo nova partnerstva. Skupaj s partnerstvi, ki jih negujemo že več desetletij, smo kos vsem izzivom inteligentne transformacije. Lenovo je poslovno pripravljen na prihodnost, vsak dan pri digitalni preobrazbi pomagamo na stotine podjetjem po svetu.”

Inovacije, ki jih udejanja Lenovo, na področjih povezljivosti in računske moči pomagajo spreminjati tako poslovna okolja kot širšo družbo.

Lenovo Data Center Group (DCG) objavil strateško partnerstvo

Lenovo z različnimi partnerstvi cilja na opolnomočenje partnerjev in strank ter na skupno rast in razvoj ter seveda preobrazbo. Danes je družba objavila novo partnerstvo s podjetjem NetApp, ki velja za specialista na področju upravljanja podatkov v hibridnih oblačnih okoljih. Več milijard ameriških dolarjev vredno globalno strateško partnerstvo bo pomagalo strankam posodobiti njihova IT-okolja in pospešiti digitalno preobrazbo. Z izkoriščanjem prednosti obeh podjetij bosta Lenovo in NetApp razvijala nove visoko zmogljive sisteme in rešitve, ki bodo uporabljali bliskovni pomnilnik, namenjeni pa bodo uporabi na robu ali v središču omrežja pa tudi v oblaku. V okviru partnerstva bosta podjetji ustanovili tudi skupno podjetje na Kitajskem, ki bo nudilo lokalizirane rešitve za podatkovno najhitreje rastoči trg na svetu.

Kirk Skaugen, predsednik oddelka Data Center Group v Lenovu, je povedal: “Lenovo nadaljuje s k strankam usmerjenimi inovacijami v svetu podatkovnih centrov. Naše današnje najave in partnerstvo z družbo NetApp dokazujejo osredotočenost, da razvijemo najboljše rešitve za hrambo in upravljanje podatkov. Sodoben pristop h gradnji podatkovnih centrov in naprednih storitev skupaj s partnerji v industriji skrbi, da strankam ponudimo prave tehnologije, ki jim bodo v pomoč na njihovi poti poslovne preobrazbe.”

Lenovo Intelligent Device Group (IDG) z novimi programskimi rešitvami na področju upravljanja in varnosti

Lenovo je danes predstavil tudi ThinkShield, nov pristop varovanja naprav v njihovem življenjskem ciklu. Podjetja so pod velikimi pritiski, kako varovati občutljive podatke, ThinkShield pa premore vrsto tehnologij in orodij, med katerimi so zaščita za BIOS, strojno programsko kodo ter različne fizične in virtualne varnostne rešitve, kot so fizične zaslonke kamer, bralniki prstnih odtisov itd. V sodelovanju s partnerji, kot so Intel, MobileIron ter Absolute, Lenovo uporabnikom in skrbnikom IT daje na razpolago več možnosti zaščite in varovanja podatkov.

Tom Garrison, vodja oddelka Desktop, Commercial & Channel (DCC) v podjetju Intel, je dejal: “Intel in Lenovo sta dolgoročna partnerja, ki uvajata inovacije, kakršna je platforma Intel® vPro™, v poslovna okolja, ki jim je mar za varnost. Lenovo ThinkShield gre še korak dlje, saj premore funkcije, kot so transparentna dobavna veriga, večfaktorska avtentikacija in druge, ki skrbijo za zaščito sodobnih delovnih mest.”

Organizacije posvajajo programsko opremo kot storitev (SaaS), saj jih kar 73 odstotkov poroča o tem, da bodo imele vsaj 80 % poslovanja v oblaku do leta 20201. Podružnice, posamezni oddelki, delovne skupine in posamezniki sprejemajo SaaS in z njo gradijo lastne tehnološke temelje brez vednosti ali posredovanja oddelka IT. Rešitev Lenovo AirStack pa je prva svoje vrste, ki omogoča upravljanje tehnoloških rešitev in storitev na nivoju podjetja ter temu nudi dober vpogled, upravljanje in optimizacijo naložb v programsko opremo.

Lenovo je prav tako predstavil najnovejšega člana družine premijskih prenosnikov ThinkPad X1, in sicer model ThinkPad X1 Extreme. Tanek in lahek prenosnik s sistemom Windows 10 je namenjen naprednim uporabnikom in profesionalcem, ki od računalnika zahtevajo kar največ zmogljivosti. Vgrajeno ima tudi namensko grafično kartico NVIDIA. Prenosnik je idealen za vsa podatkovno zahtevna opravila, urejanje videa in fotografij, grafično renderiranje ter različne aplikacije na področju navidezne in obogatene resničnosti.

Poleg novih naprav in rešitev Lenovo strankam pomaga izboljšati produktivnost in sodelovanje v delovnih okoljih na način, da opolnomoči ljudi, da delajo pametneje s pomočjo inovativnih tehnologij. S pametnimi IT-orodji Lenovo pomaga izboljšati tehnološko plat poslovne preobrazbe, saj skrbi za pomenljive inovacije.

Christian Teismann, generalni direktor Lenovo Worldwide Enterprise Business, je povedal: “Poslovni uporabniki so vajeni odličnih tehnologij od doma, kjer uporabljajo najnovejše pametne telefone, tablice, računalnike in druge pametne naprave. Tudi na delovnem mestu pričakujejo enake tehnologije. Želijo si pametnejših interakcij, boljših zaslonov, občutljivosti na dotik, upravljanja z zvokom. Vse to dobijo z novim ThinkPad X1 Extreme. ThinkSmart Hub prinaša boljša orodja za sodelovanje. ThinkShield pa novo dimenzijo varnosti in zaščite naprav, identitete in podatkov. Nobeno drugo podjetje nima tako široke ponudbe strojne in programske opreme ter rešitev, s katerimi bi zadostilo zahtevam in pričakovanjem strank.”

Vsakoletne konference Lenova se udeležujejo različni profesionalci s področja tehnologij, ki prisluhnejo predavanjem in predstavitvam pomembnih strokovnjakov v industriji IT in vplivnežev, ki oblikujejo prihodnost umetne inteligence in drugih tehnologij, ki tlakujejo pot digitalni preobrazbi. Sveže novice najdete na StoryHub in Twitter.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08
Podjetje Navigaris d.o.o. je uspešno poslovno pot začelo leta 2008. Vizija ustanovitelja je bila ustvariti ciljno usmerjeno podjetje, ki bi združilo dolgoletne izkušnje in specifična ... Več

NCOM d.o.o.

Knezova ulica 34, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več