Prenosni računalniki
11.11.2010 11:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lamborghini v obliki prenosnika

Lamborghini v obliki prenosnika
Lamborghini v obliki prenosnika

Asustek je tudi uradno potrdil izid svojega novega “dirkalnega” prenosnika, modela z zvenečo oznako ASUS Eee PC Lamborghini VX6. Gre za ultra-portable prenosnik (ki ni netbook) z 12,1-palčnim zaslonom s 720p HD resolucijo. (Video)

ASUS-ov model Lamborghini Eee PC VX6 poganja procesor Intel Atom D525, čigar dvojedrna sredica tiktakta pri 1,83 GHz. Za grafično doživetje bo poskrbela Nvidijina Optimus grafična tehnologija, ki kombinira Nvidia ION 2 namensko grafično kartico za zahtevne 3D igre in integrirano Intel grafično kartico, ki lahko bistveno poveča trajanje baterije. Medtem, ko se na zaslonu lahko prikazuje samo grafika ločljivosti 720p HD (1280 x 720 slikovnih točk), pa povezava na zunanje naprave preko HDMI izhoda zmore resolucijo 1080p HD (1920 x 1080 slikovnih točk). Za bogato zvočno doživetje bo poskrbel vgrajen Bang & Olufsen Icepower sistem, zanimiv pa je tudi podatek, da ima prenosnik vgrajeno USB 3.0 in Bluetooth 3.0 tehnologijo. Na voljo je z Windows 7 Home Premium operacijskim sistemom.

Zanimivo je dejstvo, da so pri oblikovanju prenosnika dejansko sodelovali Lamborghinijevi oblikovalci. Prodajne cene se bodo gibale od 499 britanskih funtov naprej, na voljo pa bosta črna in bela različica. Trenutno je na voljo le v Veliki Britaniji, kmalu pa bo dostopen tudi v drugih evropskih državah. Za več informacij obiščite proizvajalčevo uradno stran ali pa si preprosto oglejte spodnji video prispevek, ki prikazuje uspešno združitev športnih avtomobilov in računalniške tehnologije. Zanimivo …

Vas zanima več iz te teme?
Asus prenosni računalniki

Prijavi napako v članku