Igre
30.03.2021 17:09

Deli z drugimi:

Share

Lahko rudarimo kar z Game Boyem?

Game Boy ne pozna predaje. Lotil se je rudarjenja bitcoinov.
Game Boy ne pozna predaje. Lotil se je rudarjenja bitcoinov.

Ja in ne. Youtuberju stacksmashing je uspelo spremeniti 8-bitno ročno konzolo v rudarja bitcoinov.

Potrebuje le nekaj biljardnih let. Preden bo Game Boyu uspelo rudariti en samcat bitcoin, bo v tem času Sonce postal rdeč planet in uničil sončni sistem. Youtuber stacksmashing je vseeno priljubljeno konzolo iz našega otroštva spremenil v miniaturno rudarsko orodje. Za to je seveda potreboval pomoč. Originalni Game Boy ni imel možnosti povezave na internet, kar pomeni, da je že od samega začetka obsojen na propad. Ključ do zelo počasnega rudarjenja leži v mikrokontrolerju Raspberry Pi Pico, ki za manj kot 4 evre Game Boy poveže z internetom in posledično s platformo za rudarjenje bitcoina.

Potrebujete še prilagojen Link kabel, ki Game Boy in Pico poveže z računalnikom. Nato vstavite predelano Game Boy kaseto, ki ima vgrajeno rudarsko programsko opremo. Najbolj učinkovito orodje za rudarjenje so v tem trenutku t. i. ASIC plošče, sledijo jim grafične kartice. ASIC plošče dosegajo hitrosti 110 terahashev na sekundo. Za primerjavo predelani Game Boy z vgrajenim procesorjem Sharp dosega hitrosti 0,8 hashev na sekundo. Ste opazili, da manjka tera pred mersko enoto?

ASIC plošče slovijo po veliki porabi električne energije, vse do 3250 W, medtem ko so štiri AA baterije v Game Boyu nekoliko manj požrešne. Tolažilna nagrada za Game Boy. Jasno je bilo, da Game Boy ne bo dosegal optimalnih rezultatov, a je vseeno neverjetno videti, kaj zmore zastarela tehnologija z nekoliko spodbude navdušencev tehnologije.

Vas zanima več iz te teme?
Bitcoin Game Boy

Prijavi napako v članku