Strojna oprema
11.04.2008 08:48
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Krmilnik za hitro in varno shranjevanje podatkov

Ker so običajni trdi diski še vedno prepočasni in premalo zanesljivi za resnejše naloge, brez namenskih RAID-krmilnikov, ki med seboj povežejo večje število diskov, pohitrijo prenos med njimi in poskrbijo za varnost podatkov, v strežnikih in različnih podatkovnih okoljih preprosto ne gre.

Na RAID-področju priznano podjetje 3ware ima zato v svojem prodajnem programu na voljo kopico zmogljivih RAID-krmilnikov. Med boljše spada SAS/SATA RAID-krmilnik 9690SA, ki nudi odlične RAID 5 in RAID 6 zmogljivosti v industriji, še bolj neodpustno toleranco proti napakam pri pisanju kot doslej in, z možnostjo povezave do 128 SAS/SATA trdih diskov, več terabajtno kapaciteto. Na voljo so trije PCI-express krmilniki, osem notranjih in osem zunanjih in štiri notranjih/zunanjih priključkov, ter podpora RAID poljem 0, 1, 5, 6, 10 ter 50. Za varnost podatkov ob primeru izpada elektrike skrbi opcijska baterijska enota, še posebej pa je 9690SA krmilnik varen in zmogljiv v RAID 6 polju, kjer se ponaša z algoritmom dvojne paritete (naprava računa in zapisuje paritetne informacije na dva diska), tako, da so podatki varni tudi v primeru izpada dveh trdih diskov.

Zaradi naprednih RAID odlik, možnosti hkratne priključitve SAS in SATA trdih diskov in zmogljive 3ware arhitekture je 9690SA RAID-krmilnik kot nalašč za aplikacije in okolja, ki potrebujejo trenutno najvišjo možnost nadzorljivosti in zmogljivosti, kot so na primer NAS shrambe podatkov, spletni strežniki, skupine strežnikov, superračunalniki, varnostni sistemi in napredne avdio in video aplikacije.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več