Igre
19.01.2023 13:50

Deli z drugimi:

Share

Kontroler Google Stadia odslej za vse naprave!

Foto: Google
Foto: Google

Google je pred kratkim končno naredil drzno potezo, ki so jo mnogi pričakovali že kar nekaj časa. Google Stadia se po treh klavrnih letih dokončno poslavlja. Izklopili so jo 18. januarja 2023. Do takrat so lahko obstoječi naročniki še naprej dostopali do svojih iger, po januarskem datumu pa jim je bil dostop za vedno onemogočen.

Podjetje Google se je sicer zavezalo, da bo vsem naročnikom vrnilo kupnino za praktično vse nakupe: Povrnili bodo vse nakupe strojne opreme Stadia, opravljene prek trgovine Google Store, in vse nakupe iger ter dodatkov, ki so bili opravljeni prek trgovine Stadia. Pričakujejo, da bodo vračila izvedena do sredine januarja 2023.

Če razpolagate s kontrolerjem Google Stadia, vam ga seveda ni treba vrniti, če se vam prilega pri igranju računalniških iger. Tega smo sicer lahko doslej le povezali na osebni računalnik preko kabla USB-C in ga lahko uporabljamo za igranje računalniških iger. Nedavno pa je kontroler Google Stadia pričel delovati tudi preko brezžične povezave Bluetooth.

Podjetje Google je namreč ponudil na razpolago spletno orodje za odklep njihovega kontrolerja Stadia za druge naprave. S tem je Google dejansko omogočil njegovo uporabo na različnih platformah. Kontroler Google Stadia lahko namreč odslej uporabljamo v navezi z osebnim računalnikom ter mobilnimi napravami Android in iOS.

Spletno orodje za odklep kontrolerja Google Stadia je na voljo na spletni strani https://stadia.google.com/controller/index_en_GB.html. Postopek odklepa je sila enostaven. Najprej moramo povezati kontroler Google Stadia na računalnik preko kabla USB-C in poskrbeti, da je baterija napolnjena na vsaj 10 odstotkov. Nato le odpremo spletno orodje in sledimo enostavnim navodilom. Takoj po končanem postopku bomo krmilnik Google Stadia lahko uporabljali na številnih osebnih računalnikih in mobilnih napravah.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več