Igre
19.01.2023 13:50

Deli z drugimi:

Share

Kontroler Google Stadia odslej za vse naprave!

Foto: Google
Foto: Google

Google je pred kratkim končno naredil drzno potezo, ki so jo mnogi pričakovali že kar nekaj časa. Google Stadia se po treh klavrnih letih dokončno poslavlja. Izklopili so jo 18. januarja 2023. Do takrat so lahko obstoječi naročniki še naprej dostopali do svojih iger, po januarskem datumu pa jim je bil dostop za vedno onemogočen.

Podjetje Google se je sicer zavezalo, da bo vsem naročnikom vrnilo kupnino za praktično vse nakupe: Povrnili bodo vse nakupe strojne opreme Stadia, opravljene prek trgovine Google Store, in vse nakupe iger ter dodatkov, ki so bili opravljeni prek trgovine Stadia. Pričakujejo, da bodo vračila izvedena do sredine januarja 2023.

Če razpolagate s kontrolerjem Google Stadia, vam ga seveda ni treba vrniti, če se vam prilega pri igranju računalniških iger. Tega smo sicer lahko doslej le povezali na osebni računalnik preko kabla USB-C in ga lahko uporabljamo za igranje računalniških iger. Nedavno pa je kontroler Google Stadia pričel delovati tudi preko brezžične povezave Bluetooth.

Podjetje Google je namreč ponudil na razpolago spletno orodje za odklep njihovega kontrolerja Stadia za druge naprave. S tem je Google dejansko omogočil njegovo uporabo na različnih platformah. Kontroler Google Stadia lahko namreč odslej uporabljamo v navezi z osebnim računalnikom ter mobilnimi napravami Android in iOS.

Spletno orodje za odklep kontrolerja Google Stadia je na voljo na spletni strani https://stadia.google.com/controller/index_en_GB.html. Postopek odklepa je sila enostaven. Najprej moramo povezati kontroler Google Stadia na računalnik preko kabla USB-C in poskrbeti, da je baterija napolnjena na vsaj 10 odstotkov. Nato le odpremo spletno orodje in sledimo enostavnim navodilom. Takoj po končanem postopku bomo krmilnik Google Stadia lahko uporabljali na številnih osebnih računalnikih in mobilnih napravah.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901