Poslovne rešitve
04.06.2024 06:45

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta na sejmu Drupa 2024

Z najnaprednejšo celovito tiskarsko digitalno linijo 'pametne tovarne', ki je bila doslej javno predstavljena, skupna prisotnost Konice Minolte in MGI na Drupi (stojnica A65, hala 8B) predstavlja pionirsko digitalno preobrazbo v tiskarski industriji.
Razstavni prostor – sedmi največji na sejmu drupa – je zasnovan kot velika, sodobna pametna tovarna, kjer si obiskovalci od blizu ogledajo, kako vodilno tehnološko podjetje celostno združuje strokovno znanje – s tem Konica Minolta še naprej pomaga strankam pri njihovi digitalni preobrazbi.Konica Minolta ima na drupi vsaj 20 evropskih premier, kjer se močno osredotoča na trajnost, vrednost tiska in kako lahko stranke “vidijo potencial v prihodnosti tiska”, kar je njeno glavno sporočilo za drupo. Konica Minolta predstavlja načine trajnostne proizvodnje v skladu s filozofijo industrije 5.0. To dosega s tehnologijo podpore, prihranki pri delovni sili in enostavnimi operacijami, ki izboljšujejo skupno zmogljivost vseh procesov, ne le tiska.

V središču predstavitev Konice Minolte so konfiguracije postavitev brez primere in nove aplikacije tehnologije Konice Minolte, ki imajo daljnosežne posledice za komercialne tiskarje in lastnike blagovnih znamk, oblikovalce ter oblikovalske in oglaševalske agencije pri njihovem poslovanju.

Inovacije in prodaja sistemov pričajo o napredku

Med 30 sistemi, ki bodo na drupi delovali v živo, je tudi naslednja generacija HS-UV inkjet tiska, Konica Minolta AccurioJet 60000, ki je na drupi predstavljen prvič. Ta vrhunski izdelek sledi kakovosti in tehnologiji serije AccurioJet KM-1e ter je bil dodatno razvit za povečanje vrednosti za stranke in izboljšanje uporabnosti. AccurioJet 60000 ima brizgalni tiskalnik HS-UV z izjemno zmogljivostjo 6.000 listov na uro in ponuja možnost obojestranskega tiska, kar zagotavlja vsestranskost in učinkovitost pri tisku. Ta tiskarski stroj je vrhunec razstave in združuje impresivno hitrost z odlično kakovostjo slike. Uporaba linijskih senzorjev Konica Minolta in spektrofotometra omogoča neprekinjeno spremljanje in nadzor procesa tiska kar zagotavlja dosledno visoko kakovost.

Na sejmu drupa je svetovno premiero doživel tudi tiskarski stroj AccurioPress C84hc (high chroma), ki uporablja toner z visoko nasičeno barvo, ki dosledno izpisuje jasne in žive barve. Gre za edino platformo na svetu, ki uporablja nov toner brez omejitev, ki jih narekuje barvna paleta običajnih tonerjev. Ciljne stranke so komercialni tiskarji, namenske oblikovalske hiše, oglaševalske agencije, podjetja in blagovne znamke.

Drug primer tehnološkega razvoja družbe Konica Minolta vključuje partnerstvo z družbo MGI (MGI Digital Printing Systems). Skupaj prikazujeta, kako je mogoče ločene postopke, kot so foliranje, lakiranje, tiska, zgibanje in sušenje, združiti v eno samo popolnoma integrirano proizvodno serijo in sicer s sistemom MGI AlphaJet, ki prikazuje prednosti popolne tiskarske ‘tovarne’.
Za stranke to pomeni velik prihranek pri prostorskih zahtevah, porabi energije in stroških osebja. Ročna priprava iz različnih proizvodnih strojev je združena v en popolnoma avtomatiziran sistem do velikosti formata B1+.

Večkrat nagrajeni tiskarski sistemi, kot je Konica Minolta AccurioPress C14000e za produkcijo velikih količin, ki je bil prodan v več kot 2.200 primerih in AccurioLabel 400, ki je bil prodan v več kot 1.500 primerih, so med glavnimi uspešnicami na sejmu drupa. Ti in drugi sistemi so pomagali utrditi ugled družbe Konica Minolta kot pomembnega akterja na področju digitalnega tiska, ki se še naprej uveljavlja na trgih komercialnega in industrijskega tiska z uporabo tehnologij brizgalnega in tonerskega tiska.

Med novimi produkti na sejmu drupa so:

PaperOne 5000
Spada v inovativno linijo laserskih sistemov SEI, ki je tehnološko najnaprednejša za digitalno dodelavo od SRA3 do B1 formata. Modularni sistem B2 PaperOne 5000, ki uporablja zaščiteno programsko opremo Icaro podjetja Konica Minolta – se lahko uporablja z eno ali več laserskimi enotami in ga je mogoče konfigurirati glede na zahteve stranke. Med možnimi postopki so rezanje, gubanje in mikroperforacija.

AccurioPro Colour Manager (APCM) Suite
Za to celovito rešitev za barvno upravljanje, ki je zasnovana za racionalizacijo delovnih postopkov z integriranim pristopom, so bile uvedene nove nadgradnje. AccurioPro Colour Manager vključuje brezhibno funkcionalnost z IQ-501, lastno vrhunsko tehnologijo družbe Konica Minolta, ali druge zunanje merilne naprave.

AccurioPro Dashboard
Predstavljena je posodobljena različica naprednega programskega orodja družbe Konica Minolta, ki pokriva celoten proizvodni delovni proces. AccurioPro Dashboard zelo podrobno zajame proizvodno enoto, kar uporabnikom omogoča zmanjšanje izpadov in stroškov povezanih s proizvodnjo. Hkrati programska oprema pomaga povečati splošno produktivnost z analizo celotnega proizvodnega procesa, saj samodejno zbira in ocenjuje informacije o napravah – in tako dodaja inteligenco poslovnim odločitvam, povezanim s tiskom.

AccurioPro Flux
Programska rešitev AccurioPro Flux podjetja Konica Minolta je bila posodobljena s številnimi nadgradnjami, ki so namenjene izboljšanju avtomatizacije delovnega procesa, razširitvi poslovnih priložnosti in omogočanju večje prilagodljivosti za stranke. Različica 10 je koristna za vse tri module – Essential, Premium in Ultimate – vrhunec pa je osvežena in izboljšana spletna trgovina, ki vključuje številne nove funkcije. Najnovejša različica ponuja tudi boljšo podporo za tiskarski stroj AccurioJet KM-1 podjetja Konica Minolta.

Omnia 100
Omnia 100 je izsekovalni stroj s samodejnim podajanjem, z neprekinjenim polnilnikom listov in sistemom za obdelavo z visokozmogljivim podajalnikom podjetja Valiani, ki ustreza naraščajočemu povpraševanju po personaliziranih postopkih izsekovanja, ekskluzivni embalaži brez dodatnih stroškov za izsekovalnike in pripravljalne postopke. Odlikujejo ga popolna integracija digitalnega delovnega procesa, samodejna nastavitev in branje črtne kode ali kode QR, kar pomeni, da upravljavci ne potrebujejo visokega znanja.

Vizija družbe Konica Minolta: Tiskovine z visoko dodano vrednostjo, natisnjene učinkovito

Bojan Zupančič, vodja prodaje za produkcijski in industrijski tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija, je povedal: “Po dolgih osmih letih smo ponosni, da smo se vrnili na drupo, kjer predstavljamo svojo vizijo tiskarne prihodnosti. Prepričani smo, da je poslanstvo podjetja Konica Minolta spodbujati prehod z analognega tiska na uporabo digitalnega tiska in tako ustvariti svet, v katerem se učinkovito tiskajo tiskovine z visoko dodano vrednostjo, vpliv na okolje pa je čim manjši. Da bi uresničili to poslanstvo, imamo široko paleto poslovnih področij, od komercialnega tiska do tiska etiket, embalaže in industrijskega tiska, na področju izdelkov in rešitev pa imamo najboljši nabor rešitev v panogi, vključno s predtiskom in nadaljnjim tiskom.”


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
tisk

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več