Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
08.08.2022 08:16
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta med smetano najboljših globalnih inovatorjev

Po izboru družbe CLARIVATE se je Konica Minolta uvrstila med 100 najboljših globalnih inovatorjev v 2022.
Foto: Konica Minolta
Foto: Konica Minolta

Konica Minolta je objavila, da je Clarivate Plc, podjetje za globalne informacijske storitve s sedežem v Združenem kraljestvu (Clarivate), družbo Konica Minolta uvrstilo med 100 najboljših globalnih inovatorjev 2022 (Top 100 Innovators). Clarivate za pripravo tega seznama uporablja lastne podatke o intelektualni lastnini in patentih, da bi ugotovil, katera podjetja in organizacije so izpolnila kvalifikacijska merila:

  • od leta 2000 so vložila 500 ali več patentnih prijav in
  • v zadnjih petih letih prejela 100 ali več patentov,

nato pa opredeljene kandidate oceni glede na štiri dejavnike – vpliv, uspeh, globalizacija in tehnična edinstvenost. Od izbora Top 100 Innovators 2022 dalje, Clarivate v procesu ocenjevanja inovativnosti bolj kot do sedaj daje večji pomen vrednosti posameznih inovacij.

Podpora poslovnim načrtom s strategijami intelektualne lastnine.

V okviru srednjeročnega poslovnega načrta “Transform 2016” in “SHINKA 2019”, ki ju je družba Konica Minolta izvajala med fiskalnim letom 2014 in 2019, si je prizadevala za preoblikovanje svojih poslovnih portfeljev v pričakovanju rasti brezpapirnega poslovanja. V podporo tem načrtom je družba začela izvajati strategijo intelektualne lastnine, ki se osredotoča na pridobivanje osnovnih patentov, ter na količinsko opredelitev in izboljšanje kakovosti svojih patentov. V okviru novega srednjeročnega poslovnega načrta DX2022, ki se je začel izvajati v poslovnem letu 2020, Konica Minolta trenutno preoblikuje svoje poslovne portfelje z digitalno transformacijo (DX), ki se osredotoča na lastno platformo za slikovno tehnologijo interneta stvari (IoT). V podporo temu načrtu podjetje izvaja strategijo intelektualne lastnine, da bi olajšalo preoblikovanje svojih patentnih portfeljev z osredotočanjem svojih virov intelektualne lastnine na tiste patente, ki so lahko resnični viri konkurenčnosti podjetja, kot je tehnologija umetne inteligence (AI) za upodabljanje.

Konica Minolta verjame, da je uvrstitev na seznam Top 100 Innovators 2022 dokaz, da so bili visokokakovostni patentni portfelji, ki jih je ustvarila s temi strategijami, prepoznani kot “zelo dragocena intelektualna lastnina, ki lahko ustvarja inovacije”.

Z razumevanjem, da so intelektualne lastnine vir ustvarjanja vrednosti, je družba Konica Minolta še naprej zavezana ustvarjanju novih vrednosti, ki prinašajo inovacije družbi, in oblikovanju visokokakovostnih portfeljev intelektualne lastnine, ki z nadaljnjimi ustreznimi naložbami omogočajo poslovno rast.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več