Strojna oprema
15.03.2021 16:26
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konec za pametne zvočnike Apple HomePod

Apple bo v celoti ustavil proizvodnjo pametnega zvočnika HomePod.
Apple bo v celoti ustavil proizvodnjo pametnega zvočnika HomePod.

Apple je leta 2017 ponudil v prodajo svoj prvi pametni zvočnik HomePod, ki je pričakovano pretresel trg pametnih zvočnikov, in sicer na enak način, kot je pred več kot desetletjem iPhone pretresel trg pametnih mobilnih telefonov. Z novincem je Applova digitalna asistentka Siri dobesedno doživela preporod. Ovalni in priročni pametni zvočnik HomePod je visok 17,8 centimetra, zaznava okolico in temu primerno prilagaja zvok.

Ker pa je priljubljeni pametni zvočnik HomePod že pred časom zamenjal HomePod mini, so se pri podjetju Apple odločili, da ga počasi upokojijo. Računalniški gigant je namreč napovedal, da bo v celoti ustavil proizvodnjo pametnega zvočnika HomePod. Novost bo odslej mogoče kupiti le še v fizičnih prodajalnah, medtem ko ga v spletni prodajalni podjetja Apple ni več mogoče naročiti. Na srečo mu bo podjetje Apple še zagotavljalo podporo. To pomeni, da bo še vedno deležen varnostnih in drugih pomembnih posodobitev.

Odslej lahko na spletu torej kupimo le še pametni zvočnik Apple HomePod mini, ki je precej manjši od predhodnika, a je opremljen z nadvse zmogljivo strojno opremo. Apple ga je namreč opremil s procesorjem Apple S5, torej z enakim procesorjem, kot ga najdemo v pametni ročni uri Apple Watch SE in Watch Series 5. Tudi novinec omogoča zajem zvočnih ukazov v radiju 360 stopinj, kar pomeni, da bo vedno zaznal naše ukaze, ne glede na to, kje se nahajamo. Poleg tega ni pretirano drag, saj je vrednoten na preračunanih 82 evrov.


Prijavi napako v članku