Namizni računalniki
23.03.2021 06:26

Deli z drugimi:

Share

Konec za legendarni iMac Pro!

Računalnik Apple iMac Pro uradno ni več naprodaj.
Računalnik Apple iMac Pro uradno ni več naprodaj.

Konec leta 2017 je podjetje Apple ponudilo v prodajo nadvse zmogljivo delovno postajo iMac Pro. Ta je bila namreč opremljena z 10-jedrnim Intelovim procesorjem Xeon, ki podatke z 18 procesorskimi niti preračunava pri frekvenci treh gigahercev. Najzmogljivejši osebni računalnik iMac Pro je bil za nameček opremljen še s 64 gigabajti sistemskega pomnilnika DDR4 frekvence 2.666 megahercev, na pomnilniku pa je bil nameščen operacijski sistem MacOS High Sierra. Najzahtevnejši uporabniki so lahko izbrali še grafično kartico AMD Radeon Vega s 16 gigabajti sistemskega pomnilnika in pogon Solid State disk do kapacitete štirih gigabajtov. To pomeni, da prenovljenemu osebnemu računalniku iMac Pro ne bi zmanjkalo moči niti pri najzahtevnejših grafičnih ali računskih nalogah.

Čeprav je bila delovna postaja iMac Pro med zahtevnejšimi uporabniki relativno priljubljena, je podjetje Apple sprejelo odločitev, da jo dokončno umakne iz prodajnih polic. To pomeni, da v prihodnje ne bomo ugledali posodobljen različice tega sistema. Ker je podjetje Apple uradno najavilo konec za delovno postajo iMac Pro to pomeni, da so njene zaloge po svetu večinoma že pošle.

Spletne govorice pa kažejo na to, da naj bi podjetje Apple že kmalu ponudilo v prodajo povsem prenovljen računalnik iMac. Ta naj bi bil po obliki sicer podoben modelu iMac Pro, a bo imel precej manjše robove in bo na voljo v več barvah. Poleg tega bo novost poganjal Applov procesor Apple Silicon, ki naj bi bil nadvse zmogljiv. Novi računalniki iMac naj bi bili naprodaj kmalu.


Prijavi napako v članku