Telefoni
08.04.2021 06:05
Posodobljeno 4 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konec mesečnih posodobitev za Samsung Galaxy S9

V Sloveniji so konec marca 2018 ponudniki storitev mobilne telefonije in specializirani trgovci začeli prodajo novih pametnih mobilnih telefonov Galaxy S9 in Galaxy S9+ podjetja Samsung. Novinca sta uporabnike storitev mobilne telefonije navdušila predvsem po strojni plati. Ta sta namreč opremljena z zaslonom s 14,7-centimetrsko (5,8-palčno) oziroma 15,7-centimetrsko (6,2-palčno) diagonalo, štirimi (Galaxy S9) oziroma šestimi gigabajti (Galaxy S9+) sistemskega pomnilnika, procesorjem Qualcomm Snapdragon 845 oziroma Samsung Exynos za izbrane trge in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora.

Ker pa so pametni mobilni telefoni Galaxy S9 in Galaxy S9+ na trgu prisotni že več kot tri leta, so pri podjetju Samsung sprejeli odločitve, da jim ukinejo mesečne posodobitve programske opreme. Ti bodo odslej namreč prejemali posodobitve zgolj enkrat na tri mesece oziroma štirikrat letno. To pomeni, da bodo uporabniki pametnih mobilnih telefonov Galaxy S9 in Galaxy S9+ za kratek čas izpostavljeni povečanim varnostnim tveganjem.

Kljub temu razlogov za preplah ni. Čez čas bodo pametni mobilni telefoni Galaxy S9 in Galaxy S9+ še vedno deležni posodobitev, a le dvakrat letno. To pomeni, da bodo deležni dveh varnostnih posodobitev letno, preden jim bo Samsung odrekel podporo. Takrat pa bo že čas za nakup nove naprave.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Prijavi napako v članku