Telefoni
14.03.2020 14:29

Deli z drugimi:

Share

Končno razkrito, kateri telefoni Nokia bodo prejeli novi Android 10!

Novi Android bo prejela bogata paleta naprav Nokia.
Novi Android bo prejela bogata paleta naprav Nokia.

Podjetje Google je mobilni operacijski sistem Android 10 javnosti uradno najavil že septembra lanskega leta, kljub temu številni proizvajalci mobilnih naprav za njihove izdelke še niso pripravili posodobitev. Med njimi najdemo tudi podjetje HMD Global in njihove pametne mobilne telefone Nokia. To je šele pred kratkim razkrilo seznam mobilnih naprav, ki jih bo tekom letošnjega leta posodobil na najnovejši Android. Ta seznam pa je na srečo razveselil mnoge uporabnike.

Novi Android 10 bo v prvem četrtletju letošnjega leta prejel pametni mobilni telefon Nokia 2.2. V drugem četrtletju bo novost na voljo za precej večje število mobilnih naprav Nokia. Ta bo namreč na voljo za pametne mobilne telefone Nokia 2.3, Nokia 3.2, Nokia 4.2, Nokia 6.2, Nokia 7.2, Nokia 3.1 Plus in Nokia 8 Sirocco. Nato bosta sledila še telefona Nokia 1 Plus in Nokia 5.1 Plus. Proti koncu drugega četrtletja letos pa bodo na vrsti za novi mobilni operacijski sistem Android 10 še pametni mobilni telefoni Nokia 2.1 , Nokia 3.1 , Nokia 1 in Nokia 5.1.

Novi Android 10 bo na voljo preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje pa nas bo mobilna naprava “obvestila” sama oziroma bomo to lahko preverili tudi ročno, in sicer v nastavitvah. Posodobitev na novi Android 10 se bo nedvomno splačala, saj bomo z njo pridobili vrsto uporabnih novosti in možnosti. Med njimi najbolj izstopajo prenovljena aplikacija za zajem fotografij, novi vmesnik za upravljanje z gestami, možnost uporabe dodatnega obraza za odklepanje naprave ter druge manjše izboljšava, vključno s številnimi privzetimi aplikacijami in tistimi, ki so že prednameščene.


Prijavi napako v članku