Računalništvo, telefonija
14.05.2021 11:46
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse za komunikacijo in delo na daljavo

Številna podjetja so zaradi trenutne zdravstvene krize prestrukturirala poslovno življenje. Delavci in vodje so se morali prilagoditi novemu načinu delu od doma, kjer je komunikacija in produktivnost stoodstotna odvisna od tehnologije.
Če želite ostati produktivni pri delu na daljavo, potrebujete kakovostno računalniško opremo.
Če želite ostati produktivni pri delu na daljavo, potrebujete kakovostno računalniško opremo.

Sprva je bil to velik šok za številna tradicionalna podjetja, ki pa so se vseeno pogumno spopadla z novimi izzivi, kako ustvariti funkcionalno digitalno delovno mesto izven poslovnih prostorov. Večina zaposlenih z odprtimi rokami sprejema delo od doma, ki ima kar nekaj prednosti tudi za delodajalce. Povečala se je produktivnost, saj se zaposleni soočajo z manj motnjami in hrupa. Na voljo je več časa za dokončanje projektov. Izboljšala se je kvaliteta življenja ter ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem. Ni poti na delo, manj je porabljenega časa za pripravo v službo, več prostega časa in možnost prilagajanje pisarne svojim individualnim potrebam. Brez ustrezne opreme pa tudi delo od doma izgubi vse svoje prednosti. Kaj potrebujete, da ostanete produktivni in sebi olajšate delo?

Komunikacija pomembna kot še nikoli doslej

Poleg številnih prednosti in koristi dela od doma je potrebno izpostaviti tudi nekaj izzivov. Selitev poslovnih prostorov v domove pomeni tudi prekinjena vsakodnevna komunikacija s sodelavci. Komunikacija je ključni gradnik vsakega podjetja, saj neposredno vpliva na uspeh in razvoj. Tega se zavedajo tudi podjetja, zato je bil od začetka zdravstvene krize velik poudarek na kakovostno komunikacijsko opremo, kot so slušalke, spletne kamere in mikrofoni.

slusalke-jabra-evolve-65-bluetooth-usb-brezzicne-crne1

Kaj pričakujete od kakovostnih slušalk? Na voljo je prav toliko različnih slušalk kot je različnih delavcev. Osredotočite se na potrebe vašega delovnega mesta in primerno prilagodite izbiro. Jih potrebujete za poslušanje, klice ali za naprednejše naloge, kot je urejanje avdio posnetkov? Želite žične ali brezžične? Če se želite izogniti dolgemu spletnemu brskanju, obiščite spletno stran links.si, kjer boste zagotovo našli slušalke po svojem okusu.

Najpomembnejša značilnost slušalk je kakovost zvoka, kjer izstopajo slušalke Jabra EVOLVE 65. Ne glede na to, ali opravljate zadnji klic dneva ali delate v zasedenem klicnem centru ali pa poslušate glasbo, v vsakem primeru želite, da je zvok jasen in natančen. Na srečo so Jabra EVOLVE 65 opremljene z 28-milimetrskimi zvočniki, ki so podprti s kakovostnimi gonilniki za izjemno čist zvok in jasnost klicev. Posebej zasnovane ušesne blazine skupaj s tehnologijo pasivnega odpravljanja hrupa izničijo hrup v ozadju in hkrati so dovolj udobne, da vas ne bodo motile pri daljši uporabi. Ponašajo se z izredno dolgim dometom brezžične povezave in zmogljivo baterijo, ki zagotavlja do 14 ur delovanja.

Vsebujejo indikatorsko lučko, ki daje ostalim vedeti, da ste zasedeni. Lahko jih povežete preko USB kabla ali pa preko vmesnika Bluetooth, kjer imate na voljo funkcijo dvojne povezave. To pomeni, da se lahko istočasno povežete na računalnik in drugo Bluetooth napravo, kar vam poenostavi sprejemanje klicev iz različnih naprav.

Brezhibni pogovori in učinkovito sodelovanje

mikrofon-audio-technica-crn1

Za brezskrbno komunikacijo na daljavo poleg slušalk potrebujete še mikrofon in spletno kamero. Idealen in cenovno dostopen mikrofon za opravljanje konferenčnih klicev in snemanje podkastov je mikrofon Audio-Technica ATR4750. Ponaša se z vsesmernim vzorcem pobiranja zvoka za polno 360° pokritost, priročnim stojalom in nosilcem za enostavno namestitev na monitor. Opremljen je z 1,8-metrskim USB-C kablom, za večjo kompatibilnost pa je priložen tudi adapter na USB-A. Priključite ga lahko na računalnik, pametni telefon, tablico ali katerokoli drugo pametno napravo.

Če želite ohraniti stik s sodelavci in poslovnimi partnerji, potrebujete kakovostno spletno kamero. V svetu informacijske tehnologije je Logitech sinonim za visokokakovostne izdelke, med njimi tudi spletne kamere Logitech C922 Pro. Optimizirana je tako za delo kot tudi za streamanje in snemanje v živo na kanale, kot sta Twitch in Youtube. Vsebine lahko pretakate v ločljivosti 1080p ali 720p s 60 sličic na sekundo. Z napredno kompresijo H.264 dobite hitre in gladke prenose, ki zahtevajo manj pasovne širine.

Med snemanjem ali pogovorom si lahko prilagodite ozadje s tehnologijo Personify. Omogoča vam, da si sestavite unikatno vizualno temo, s katero boste izstopali med množico. Po zaslugi napredne Logitech tehnologije spletna kamera deluje tudi v slabših svetlobnih pogojih. Slika se samodejno prilagaja utripajočim lučem ali večjim računalniškim zaslonom. Sodeč po najnovejših raziskavah bo delo od doma ostal priljubljen način dela tudi po koncu pandemije.

logotip-plavi-page-001

Ostanite produktivni in povezani s kakovostno avdio in video računalniško opremo, ki jo lahko dobite na spletni strani links.si.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več