Strojna oprema
30.03.2007 12:40
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kompaktna Leica za vsako priložnost

Leica C-LUX 2 je nov eleganten in visokozmogljiv digitalni aparat iz serije Leica C-LUX. Fotoaparat v ličnem in kompaktnem kovinskem ohišju skriva optični senzor s 7,2 megatočkami ločljivosti. Prav po zaslugi zmogljive elektronike je Leica C-LUX 2 hitrejša od marsikaterega konkurenta in zato uporabna prav v tistih trenutkih, “ki štejejo”.

Gre za prvi Leicin digitalec, ki je opremljen z inteligentnim sistemom prilagajanja ISO-vrednosti ter v kombinaciji z napredno tehnologijo za stabiliziranje posnetkov in izostritve tudi hitro gibajočih se objektov naravnost blesti. Za povečave v razponu med 28 in 100 mm v 35-mm formatu so zadolžene zmogljive LEICA DC VARIO-ELMARIT f/2.8-5.6/4.6-16.4 mm asferične leče.

Leica postavlja nova merila v razredu ultrakompaktnih fotoaparatov. Izdelek, ki ni zgolj vitek in stilskega izgleda, namreč ponuja vrhunsko optiko, podprto z nič manj napredno elektroniko. Upoštevajoč še izjemno odzivno zaslonko je resnično težko najti aparat v tem razredu, ki bi se lahko pohvalil z večjo prilagodljivostjo in zmožnostjo fotografiranja izbranih motivov v vseh mogočih fotografskih pogojih.

207.000 točk ločljivosti ponuja vgrajeni 5,6-cm LCD-zaslon, ki je fotografu v pomoč pri iskanju motivov in nastavljanju vseh ključnih parametrov fotografiranja. Zaslon je med najboljšimi v industriji, saj nudi širok zorni kot, ponuja pa tudi možnost močne osvetlitve, ki uporabniku pomaga pri fotografiranju v pogojih močne naravne svetlobe.

Ključni sestavni del novega aparata so zmogljive Leica DC VARIO-ELMARIT leče, ki za doseganje 3,6-kratne optične povečave premorejo kar sedem optičnih elementov (pet jih je asferičnih), ki so neposredno povezani na CCD-tipalo. Zahvaljujoč učinkoviti kombinaciji optike, elektronike in programske opreme je uporabnik nagrajen z izjemno kakovostnimi barvami ter njihovo globino in kontrastom.

Prodajno pot bo novinec pričel sredi maja, priporočena cena zanj pa bo znašala 499 evrov.


Prijavi napako v članku