Računalništvo, telefonija
21.05.2021 07:05
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj nujno potrebujemo kakovostne komercialne zaslone?

Digitalno sporočanje je vse pogostejši pojav v marketingu, a kaj točno je to in kako vpliva na sodobno družbo? Potrebuje za delovanje namenski zaslon ali zadostuje že običajen monitor?
NEC komercialni zasloni MA in Pro dvigneta kakovost slike na višji nivo s široko paleto barv v 4K ločljivosti.
NEC komercialni zasloni MA in Pro dvigneta kakovost slike na višji nivo s široko paleto barv v 4K ločljivosti.

Če želimo odkriti vpliv in pomembnost digitalnega sporočanja, moramo začeti na začetku. Novi pristop k oglaševanju ali pošiljanju informacij izkorišča LED, LCD ali projektorsko tehnologijo za prenos skorajda vseh možnih oblik sporočil. Čeprav se običajno uporablja v komercialne namene, jih javne ustanove in institucije, kot so nakupovalna središča in letališča, prilagajajo za posredovanje informacij in navigacijo. Digitalno sporočanje je jasni zmagovalec na področju trženja in marketinga. Uporablja se za grajenje in krepitev blagovnih znamk kot tudi za pospeševanje prodaje in informiranje strank. Vse skupaj pa poteka preko namenskih zaslonov.

Mojstrsko izdelan za udarno sporočanje

NEC_Application_Image_MA_Series_Hospitality_Lobby
Vsi NEC komercialni zasloni so opremljeni s pogonom SpectraView za natančen in pravilen prikaz barv.

Pred kratkim smo že govorili o modularni zasnovi in 4K ločljivosti namenskih komercialnih zaslonih M in ME tehnološkega velikana Sharp NEC. Ker pa je konkurenčni trg vse bolj agresiven in zahteven, je Sharp pripravil portfelj, ki lahko bolje ustreza potrebam naročnikov v tem segmentu. Če so bili M in ME komercialni zasloni mišljeni kot vstopne različice, sta seriji MA (Message Advanced) in P (PRO) namenjeni zahtevnejšemu trgu.

»Nove serije zaslonov postavljajo nov standard v industriji za profesionalne komercialne zaslone,« pravi Ben Hardy, višji vodja izdelkov za zaslone velikega formata Sharp NEC. Serija MA in Pro dvigneta kakovost zaslonov na višji nivo s široko paleto barv v 4K ločljivosti in odsevnimi ploščami v kombinaciji z NEC-ovim pogonom SpectraView. Ta tehnologija upravljanja barv je bila prvotno razvita za NEC barvne namizne monitorje in omogoča popoln ter profesionalen nadzor nad barvami. V ozadju pa se izvaja tehnologija za stabilizacijo svetilnosti, ki poskrbi, da je slika vedno enakomerna tudi ob daljši uporabi. Kakovost barv ni ogrožena niti ob močni zunanji svetlobi.

Kaj je končni rezultat te napredne tehnologije? Visoka stopnja svetilnosti zaslonov: MA doseže 500 cd/m2, medtem ko ima serija Pro svetilnost 700 cd/m2. V kombinaciji z visokofrekvenčnim filtrom to zagotavlja izjemno čitljivost brez motečih odsevov. Delita si tudi nočni način delovanja, ki omeji svetilnost na 200 cd/m2 in tako podaljša življenjsko dobo zaslonov.

Napredna povezljivost poskrbi za učinkovito digitalno sporočanje

SpectraView pogon omogoča edinstveno stopnjo natančnosti in pravilnosti barv za živo in impresivno izkušnjo digitalnega sporočanja. Novi seriji imata na voljo 43, 49 in 55-palčne zaslone, proti koncu leta pa lahko pričakujemo še zaslone v velikosti od 65 do 86 palcev. Do izdaje novih velikosti bodo še vedno na voljo zasloni serije C (350 cd), V (500 cd) in P (700 cd).

Ključni značilnosti serij MA in P sta široka izbira povezljivosti in verižno povezovanje s podporo za 8K ločljivost. Vsi zasloni imajo možnost povezave signalov HDMI preko vhodov HDMI 2.0. Pri povezavi preko DisplayPorta pa lahko stranke izbirajo med enosmernim (SST) ali večsmernim prometom (MST). Ta funkcija je še posebej privlačna za gostinske panoge, kjer lahko en multimedijski vir uporabijo za štiri ločene zaslone. Hkrati je na voljo še mini predvajalnik datotek za SD kartice in USB.

Pod vitkim in elegantnim profilom se skriva kovinsko ogrodje, ki poskrbi za protipožarno zaščito. Znebili so se okolju nevarne plastike in uporabili kovino, ki se je izkazala kot odličen prevodnik toplote, hkrati pa še kot dobra ekološka izbira, ki bo pozitivno vplivala na trajnost Sharp zaslonov.

Modularna zasnova po zaslugi NEC tehnologije OMI omogoča, da lahko izbirate med računsko močjo modula Raspberry PI Compute Module 4, ki dovoljuje povezavo z zunanjimi senzorji (Linux, Rasbian, HTML5) ali z zmogljivim vmesnikom Intel Smart Display za prilagojene rešitve digitalnega sporočanja.

Oživite vsebino s Sharp komercialnimi zasloni

Ne preseneča, da izvajalci digitalnega sporočanja izpostavljajo moč digitalnih označb in komercialnih zaslonov. Vendar tudi povprečen uporabnik brez strokovnega ozadja nemudoma opazi očitne prednosti tovrstnega oglaševanja. Samo razmislite, kakšen je običajen dan med vožnjo ali sprehajanjem. Ljudje so zasuti s sporočili, večina je oglaševalskih, nekaj pa tudi informativnih. Informacij je ogromno in težko je absorbirati vse videno. Sharp komercialni zasloni za digitalno sporočanje prodrejo skozi labirint informacij in pritegnejo pozornost z živimi barvami, ostrimi posnetki in možnostjo prenašanja različnih medijev sporočanja.

Več o Sharp NEC komercialnih zaslonih in njihovi tehnologiji na sharp.si. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
NEC monitorji Sharp monitorji NEC zasloni

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ACORD-92 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ACORD-92 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ACORD-92 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35