Slika, tv, avdio
Monitorji
23.04.2021 17:29
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj deluje 24 ur na dan in je prisotno povsod?

Vsak dan se srečujete z njimi, posredujejo vam podatke, a nikoli se ne vprašate, kako delujejo? Govorimo o digitalnih komercialnih zaslonih, brez katerih bi bili prikrajšani za marsikateri podatek.

Svetovna marketing industrija je zahvaljujoč digitalizaciji postala več trilijonov vredno področje. Zakaj prav digitalizacija? Brez namenske tehnologije, ki se je razvila v zadnjih dveh desetletjih, ne bi mogli govoriti o tolikšni vrednosti marketinga. S tem mislimo na digitalizacijo vsebin na primerne platforme. Spletišče je postalo center za dostop do svetovnih informacij. Kako pa jih podjetja iz virtualnega sveta prenesejo v realen svet, kjer se po ulicah in ustanovah sprehaja več milijard ljudi? Zasloni so preizkušena rešitev, a tu ni govora o navadnih zaslonih ali monitorjih, ki jih vsakodnevno uporabljate pri delu ali spletnem brskanju. Tehnologija, ki jo zasledimo v komercialnih zaslonih, ni primerna za domačo rabo, tako kot navadni monitorji niso zadostni za komercialne potrebe podjetij.

Komercialni zasloni, ki se prilagajajo potrebam strank

Tehnološki velikan Sharp NEC, poznan po kakovostnih zaslonih in ostali potrošniški elektroniki, je pripravil dve novi seriji profesionalnih komercialnih zaslonov. Razširili so že znano M serijo zaslonov velikega formata in na novo predstavili novo serijo ME zaslonov. Kaj imajo skupnega in v čem se razlikujejo?

Ustvarite lahko popolno sliko, ki izkoristi čisto vsako slikovno točko. Premorejo jih kar 3840 v dolžino in 2160 v višino, kar pomeni, da podpirajo predvajanje vsebin v 4K ločljivosti. So popolna platforma za prikazovanje reklamnih vsebin, ki podpirajo predvajanje v načinu portreta ali v ležečem formatu. Modularna zasnova uporabnikom omogoča prilagodljivost glede na njihove potrebe in želje.

Plastičen okvir so zamenjali za kovinskega, ki dovoljuje bolj robustno obliko, istočasno pa ohranja estetsko privlačen videz Sharp zaslonov. Prehod na kovinske komponente in izogibanje plastičnim delom je bila strateško premišljena odločitev. Ne samo, da je to pozitivna izbira za trajnost in recikliranje, je tudi nujna izbira za varnost. Kovinski okvir je dosegel odlične rezultate pri preizkusu požarne varnosti in požarne obremenitve. Visoka toplotna prevodnost kovine pripomore k učinkovitejšemu odvajanju toplote iz naprave, kar je ključnega pomena za podaljšanje življenjske dobe komponent.

Razlikujejo se predvsem v svetilnosti in vrsti zaslonov. ME serija ponuja tako IPS kot VA zaslone, medtem ko M modeli ponujajo le IPS zaslone. ME komercialni zasloni blestijo v prodajnih, rekreativnih okoljih, kjer je fokus na sporočilu. Sharp NEC M modeli se ponašajo z visoko svetilnostjo in možnostjo delovanja 24 ur na dan. Idealni so za uporabo v poslovnih, izobraževalnih in gostinskih prostorih.

Ključ do uspeha je v modularnosti in povezljivosti

Sharp NEC komercialni zasloni strankam ponujajo vse, kar potrebujejo za digitalno oglaševanje. Ker pa se zavedajo, da je marketing zelo raznolik, so zaslone oblikovali za bodočo nadgradnjo z različnimi vgradnimi tehnologijami. S tem mislimo predvsem na pametne module Intel Smart Display Modules in na Raspberry Pi Compute Module 4.

Intelova razširitev omogoča nameščanje dodatnih programov brez vgradnje zunanjih naprav ali dodatnih avdio ali video kablov. Z namestitvijo računskega modula Raspberry Pi pridobite gigabitne internetne hitrosti, hitrejšo procesno zmogljivost in podporo za 4K UHD ločljivost. Posodobljena verzija ima še eno prednost, in sicer uporabniku prijazen vmesnik NEC Mediaplayer, preko katerega lahko upravljate z datotekami, oblikujete sezname predvajanja in dostopate do spletnih vsebin.

Komercialni zasloni Sharp NEC nikoli ne počivajo, saj podpirajo kar tri vhodne vire za prikaz oglasnih vsebin. V primeru napake na glavnem viru zaslon samodejno preklopi na naslednjega, kar pomeni, da ne izgubljate na reklamnem času.

Več o Sharp NEC komercialnih zaslonih in njihovi tehnologiji na www.pcplus.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
NEC monitorji zasloni NEC zasloni

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ACORD-92 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ACORD-92 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ACORD-92 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več